Büyükşehir'den ara sokaklarda yol çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, cadde ve sokakların bozulan yollarında asfalt yama ve kelebek taşı yenileme çalışması başlattı. Kent genelinde özellikle ara sokaklarda yollardaki çökmelerden oluşan kasis ve hasarları asfalt yama ve kelebek taşı döşeyerek gidermeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, şehir merkezinde öncelikli noktaları tespit ederek çalışmalara başladı. Ekipler, asfalt yolların yanı sıra kelebek taşı döşeli cadde ve sokaklardaki bozulmaları onarıyor.

Yapılan açıklamada, "Vatandaşların konforunun ve can güvenliklerinin sağlanarak seyahat edebilmeleri için yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Özellikle kış aylarında oluşan hasarların giderilmesi amacıyla şehir merkezi ara sokaklarında kapsamlı bir çalışma başlattık. Yürüttüğümüz faaliyetlerle bozulan asfalt yolları, asfalt yama yaparak kelebek taşı olan kısımları taşları değiştirerek onarıyoruz" denildi.

Vatandaşların güvenliği ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları titizlikle yürütüyor. Ekipler, çalışmaları sırasında trafik akışını aksatmayacak şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Vatandaşların bilgilendirilmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla sosyal medya hesapları üzerinden düzenli olarak paylaşımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep, şikayet ve önerileri dikkate alarak çalışmalarına yön veriyor.

Ekipler, bozuk yolların yanı sıra kaldırım, tretuvar ve orta refüjlerde gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yürüterek şehrin görünümünün güzel ve estetik hale getirilmesi için çalışmalar yapıyor.

Yapılan açıklamada, "Yürütülen çalışmalarla şehrin sıkıntılı olan ulaşım sorununa birde bozuk yolların kasisleri, hasarlı durumları eklendiğinde trafik akışkanlığı kesintiye uğrayıp zaman kaybı yaşanmaktadır. Yapılan yol çalışmalarıyla kasisler bozuk yollar onarılarak trafik akışkanlığı sağlanıp yollarda geçirilen süre kısaltılmaktadır. Sıcak yaz günlerinde trafikte insanlarımızı bekletmemek, yollardaki çukurlardan dolayı araçların hasar görmemeleri için gereken tedbirler alınıp çalışmaları insanlarımızı rahatsız etmeden yapmayı hedefliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların memnuniyetini ön planda tutarak, şehrin yol, kaldırım ve orta refüj sorununu çözüme kavuşturarak insanları rahatlatmayı amaçlıyor. Çalışmaların, şehrin görünümünü güzel ve estetik hale getirerek yaşam kalitesini artıracağı belirtiliyor. 

Bakmadan Geçme