• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir'den çöp çıkarma saatleri ve temizlik bilgilendirmesi

Büyükşehir'den çöp çıkarma saatleri ve temizlik bilgilendirmesi

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan 'Duyarlı Toplum Temiz Van' sloganlı temizlik seferberliği çalışmaları devam ediyor. 

Kentte uzun süredir problem olarak görülen çevre temizliği, düzenlenen kapsamlı çalışmayla start aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal’ın katılımıyla, birçok mahallede ve cadde de temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalarda esnaf ve yurttaşlar, temizlikle ilgili konularda bilgilendirildi.

Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı ile İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ev ve iş yerlerine yönelik bilgilendirme çalışmaları başlatıldı. Bilgilendirme çalışmaları kentin birçok noktasında sürüyor. 

Ekipler, evleri ve esnafları gezerek yurttaşlara, belediye tarafından belirlenen çöp çıkarma saatlerinin her akşam 21.00 ile 23.00 saatleri arasında olduğunu hatırlatıyorlar. Ekipler ayrıca yurttaşlara çöp poşetlerinin ağzının sıkıca kapatılarak belirlenen çöp toplama alanlarına bırakılması gerektiği uyarısında bulunuyorlar.
Sözlü bilgilendirme yapan ekipler, aynı zamanda el broşürleri dağıtarak bilgilendirme faaliyetlerini pekiştiriyorlar. 

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kapsamlı temizlik seferberliğiyle daha temiz ve yaşanabilir bir kent bilincinin oluşturulması hedefleniyor. 


 

Bakmadan Geçme