Büyükşehir'den Gevaş'ta asfalt çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi kısıtlı bütçeye rağmen kentte halka yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla Gevaş ilçesinde bulunan 2 kilometrelik Yüzüncü Yıl Caddesi sıcak asfalta kavuştu. 

Büyükşehir Belediyesi kentteki yol ağını daha konforlu ve güvenli hale getirmek için asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Gevaş ilçesinde bulunan ve Hişet Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesini birbirine bağlayan Yüzüncü Yıl Caddesi’nde asfalt serimine başladı. 
Yaklaşık 2 kilometrelik yolda, dolgu, reglaj, yarma, altyapı, üstyapı ve plent miks temel (PMT) serimi yapılarak, asfalt serimine geçildi. 

Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Hişet Mahalle Muhtarı Mustafa Solmaz, “İki Mahallemizi birbirine bağlayan caddemiz asfaltlanıyor. Doğalgaz hattı çekildiği için yollarımız bayağı bozulmuştu. Yolumuz sıfırdan yapılıyor. Emeği geçen herkese mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Sıcak asfalt seriminin ardından yol çizgi ve trafik tabela çalışmasının da yapılacağı cadde modern bir görünüme kavuşacak. 
 

Yorumlar 4
BÜYÜKŞEHİR OLAN VAN - 3 14 Haziran 2024 21:24

Şehrimizde yoğun ve yaygın bir yeşil doku YOK. Şehrimizin üç merkez ilçesinde geniş bulvarlar, modern ana arterler, güzel sokaklar, yeterli sayıda prestij cadde ve sokaklar çoğunlukla YOK. Şehrimizde hâla metrobüs ve raylı sistemler YOK. Şehrimizin Edremit girişi, Kurubaş girişi, Özalp yolu girişi ve Erciş yolu girişlerinde modern, bakımlı ve görkemli bir büyükşehir görüntüsü YOK. Şehrimizin imarı, inşası, yapılaşması ve yollarının inşasında oturmuş bir kent planı uygulaması çoğu kez YOK. Semt ve mahallerimizde estetik, düzen, nizam, intizam, ferahlık ve modernlik çoğunlukla YOK. Kanallarımızda, derelerimizde, parklarımızda, ören yerlerimizde, çarşılarımızda, mücavir alanlarda, yakın ve uzak semtlerde, mahallelerde ve mahalle aralarında, caddelerin ve sokakların tamamında, şehrin her yanında yaygın, yoğun, titiz ve rutin temizlikler çoğunluk YOK. Şehrimizde göz dolduran bir temizlik, berraklık, ferahlık YOK.Şehrimizde hâlâ raylı sistemler YOK.  

BÜYÜKŞEHİR OLAN VAN - 2 14 Haziran 2024 21:23

Şehrimizin on ilçesinin, beldelerinin, köylerinin ve çevremizdeki il ve ilçelere yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin toplanacağı İlçe ve Köy minibüsleri Otogarı YOK. Ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü kıyısında olmamıza rağmen donanımlı, konforlu yüzme alanlarımız YOK. Gölün içindeki Adır, Kuş ve Çarpanak adalarında ıslah, ihya ve üzerindeki tarihi yapılarda yapılmış ve bitirilmiş bir restorasyon YOK. Eski Van Şehri ve tarihi yapıları, Hoşab beldesi surları ve bütün tarihi yapıları, St. Thomas Kilisesi, Yedi Kilise, Bartholomeus Kilisesi başta olmak üzere 13 ilçemiz ve köylerindeki onlarca tarihi yapıda yapılmış veya bitirilmiş restorasyonlar, ıslah, ihya ve düzenlemeler çoğunlukla YOK. Van'ın merkez ilçelerinde ve mahallelerinde yeterli sayıda ve yeterli büyüklükte parklar ve yeşil alanlar YOK. Şehrimizin birçok yerinde ve doğal mekanlarında peyzaj, çevre düzenlemesi, bakım, iyileştirme ve ulaşım olanaklarıyla turizme ve sosyal hayata kazandırma çoğunlukla YOK.    

BÜYÜKŞEHİR OLAN VAN - 1 14 Haziran 2024 21:23

Gevaş- Çiçekli- Edremit- İpekyolu- Tuşba kıyılarında otuz kilometrelik kesintisiz sahil bandı, rekreasyon alanları ve turizmi canlandracak düzenleme YOK. Şehrin sembolü olacak devasa büyüklükte muhteşem parklar YOK. Şehrin etrafında dolanan konforlu, geniş ve mükemmel bir çevre yolumuz hâlâ YOK. Oldukça geniş alana kurulu yüz peronluk ihtişamlı bir Şehirlerarsı Otobüs Terminali YOK. Yolcu taşımacılığı yapan konforlu ve modern Yolcu Trenimiz ve Kuzey Van Gölü Demiryolumuz YOK. Geniş ve yeterli bir modern havalimanımız ile bol ve yeterli sayıda uçak seferlerimiz YOK. Geniş, ferah, düzenli çarşılarımız da, işgal edilmemiş ferah ve bomboş kaldırımlarımız da YOK. Ana arterleri, caddeleri ve sokakları ücretli otopark alanı olmaktan çıkaracak çok katlı otoparklarımız, yer altı otoparklarımız ve geniş otopark meydanlarımız YOK.  

Yollarımız tam bir facia. 14 Haziran 2024 19:22

13 ilçede de binlerce cadde ve sokak alt yapı çalışmalarına, güzel bir asfalt serimine ve güzel parke taşı döşenmesine muhtaç. İlçenize, mahallenize, caddenize, sokağınıza dikkatle bir bakın. Yolunu, kaldırımını, asfaltını, parke taşını, temizliğini iyice bir gözlemleyin. 2024'te modern ve gelişmiş büyükşehirlerde böyle mi olur? Şehrimiz yıllardır tel tel dökülüyor. Değişme, gelişme, kalkınma, güzelleşme, sorunlarını çözme, eksiklerini bitirme, göz alıcı güzelliğe kavuşma, temizlik görüyor musunuz? Yıllardır bekliyoruz bu hizmetleri, daha kaç yıl bekleyeceğiz?

Bakmadan Geçme