Büyükşehir'den hafriyat temizleme çalışmaları 

Van Büyükşehir Belediyesi kentin farklı noktalarına gelişigüzel dökülen hafriyat ve inşaat atıklarını temizliyor. 

Kevenli ve Eminpaşa mahallelerinde başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, hafriyattan temizlenen alanların ağaçlandırılması planlanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde başlattığı temizlik seferberliğini her alanda aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda daha ekolojik ve yaşanabilir bir kent için yoğun bir mesai harcayan Belediye ekipleri, kaçak olarak dökülen hafriyat ve inşaat atıklarını temizlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Çok sayıda iş makinesi aralıksız çalışıyor

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda çok sayıda iş makinası ve kamyonla, yerleşim yerlerine yakın alanlara dökülen inşaat atıkları buralardan taşınarak bertaraf ediliyor. Ekipler, İpekyolu ilçesi Kevenli Mahallesi Hisar Sokak ile Edremit ilçesi Eminpaşa Mahallesi Fidanlık Yolu’nda çalışmalarını sürdürüyor.

‘Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz’

Yapılan çalışmaları takip eden mahalle sakinleri, çevre duyarlılığından dolayı büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 

10 yıldır burada ikamet ettiğini belirten Mahalle Sakinlerinden İsa Akkoyun, “Yıllardır inşaat atıkları evlerimize yakın noktalara rastgele atılıyordu. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyoruz. Buraları temizliyorlar. Bu sayede çevremiz daha temiz olacak” dedi.

‘Ekipler kısa süre içinde müdahale etti’

Buradaki atıklardan dolayı rahatsız olduklarını ve durumu Van Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiklerini belirten Mehmet Akkoyun ise, “Ekipler kısa süre içinde müdahale ederek, temizlik çalışmasına başladılar. Kısa sürede buralar temizlenmiş olacak. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan başta olmak üzere emeği olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hafriyat temizleme çalışmaları kent genelinde devam ederken, temizlenen alanların ağaçlandırılması için ise çalışma yapılacak. 

Bakmadan Geçme