• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir'den hayvanların su ihtiyacı için beton sıvat dağıtımı

Büyükşehir'den hayvanların su ihtiyacı için beton sıvat dağıtımı

Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda hayvan içme suyu ihtiyacını karşılayan beton sıvatların dağıtımına başladı. Bu kapsamda bin adet sıvat, köylere dağıtılmaya başlandı.

Büyükşehir Belediyesi, bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 13 ilçede mahalle muhtarları başta olmak üzere yurttaşların sorun ve taleplerine yönelik plan ve projelerini oluşturan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsalda ilçe belediyeleri ile ortak çalışmalar yürütüyor.

İhtiyaç duyulan mahallelerde kullanılmak üzere bin adet beton sıvat alımı yapan Büyükşehir Belediyesi, sıvatların dağıtımına başladı. Bölgede meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla ilçe belediyelerince talep edilen beton sıvatların hayvan içme suyu ihtiyacının büyük oranda giderilmesinin yanında, çiftçilerin sosyal ve ekonomik durumlarına da olumlu katkı sunması bekleniyor.

Sıvatların 600 âdeti için Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile ortak çalışma yürütülürken, nakliye giderleri ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. 
 

Bakmadan Geçme