Büyükşehir'den kaldırım çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde bulunan kaldırımlarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.  

Yapılan yenileme çalışmalarında bozulmuş ve hasar görmüş kaldırım taşlarının yeniden düzenlenmesi, eskilerin yenileriyle değiştirilmesi, kırık ve çatlakların onarılması, engelli vatandaşların yön sağlayıcı takip şeritlerinin deforme olanların değiştirilip yürümelerini kolaylaştıracak iyileştirmeler yapılması gibi adımlar atılıyor. Ekipler, şehir merkezinin çeşitli noktalarında eş zamanlı olarak faaliyet göstererek, çalışmaların hızlı ve etkin bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, kaldırım bakım ve onarım çalışmalarının vatandaşların kaldırımlarda güvenli şekilde yürümelerini sağlamak için yapıldığını belirterek, "Şehrimizin görünümünü güzelleştirmenin yanı sıra, yaya trafiğinin daha sağlıklı ve rahat olması için düzenli olarak kaldırımlarımızın bakım ve onarımını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve memnuniyeti bizim önceliklerimizin başında gelmektedir" dediler.

Çalışmalar kapsamında, bozulmuş bakımsız kaldırım yüzeylerinin yenilenmesi, çatlakların doldurularak kapatılması, kırıkların onarılması, engellilerin erişimini kolaylaştıracak sarı engelli yürüyüş yollarının bakımı rampaların oluşturulması gibi faaliyetler yer alıyor. İlimiz kış memleketi. Ağır kış şartlarından dolayı yollarımız, kaldırımlarımız hasar görmektedir. Düzenli bakım yapılmazsa kış aylarında hasarlı alanlar daha da deforme olup yaya kaldırımları yaşlıların, ailelerin, çocukların, engelli bireylerin yürümesinde zorluk yaratıp düşerek yaralanmalara sebebiyet verebilir. Sezon müsaitken kaldırımlarımızı, yollarımızı gözden geçirip gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ekipler, çalışmaları sırasında trafik akışını da dikkate alarak, vatandaşların günlük yaşamlarını en az şekilde etkileyecek şekilde hareket ediyorlar.

Kaldırım bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi ayrıca yol yenileme, asfaltlama ve refüj düzenlemeleri gibi altyapı iyileştirme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Böylece şehrin görünümünün daha modern ve estetik hale getirilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, kaldırım bakım ve onarım çalışmalarının devam edeceğini duyurarak tüm şehir merkezindeki kaldırımların yayalar için güvenli hale getirileceğini belirttiler. 

Bakmadan Geçme