• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir'den parklarda bakım onarım çalışması

Büyükşehir'den parklarda bakım onarım çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki park ve bahçelerde kapsamlı bakım ve onarım çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarla parkların kullanımının daha cazip hale getirilmesi hedefleniyor. 

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, yaz döneminde halkın yoğun olarak kullandığı park ve bahçelerde bakım, onarım çalışması başlattı. Sorumluluk alanında bulunan 26 parkta yürütülen çalışmalarla parklarda bulunan kent mobilyaları, lavabolar, yürüyüş yolları, kauçuk zemin kaplamaları, çevre duvarlarının yapımı, güvenlik kameralarının kontrol ve onarımı yapıldı. Kuruyan ağaçlarda sökülürken yerlerine ise kentin iklim şartlarına uygun ağaçlar dikildi.

İlçelere oyun gurupları kuruluyor

Çocukların daha güvenli parklarda kazalara karşı daha korunaklı oyun alanlarında zaman geçirmesi içinde çalışma yürüten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Saray, Muradiye, Çatak ve Erciş ilçelerinde çocuk oyun parkları kurdu. Oyun gruplularının zeminleri de kauçuk kaplama ile kaplanarak güvenli hale getirildi. 
Bunun yanı sıra, Van’ın önemli parklarından biri olan Yaşar Kemal Parkı girişinde bulunan tabela da onarılarak, Yaşar Kemal’e ait Van Gölü sözü ve kitaplarının kapaklarıyla yeniden tasarlandı. Bu yenilikle, parkın girişine estetik bir dokunuş kazandırılırken, aynı zamanda Van'ın kültürel değerlerine de atıfta bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bu kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları, halkın memnuniyetini artırmayı ve parkların kullanımını daha cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Belediyenin, park ve bahçelerdeki bu yoğun çalışmaları yıl boyunca devam edecek. 


 

Yorumlar 2
TÜM HALKA ÇAĞRI 05 Eylül 2024 12:55

Bilinç, akıl, vicdan ve ahlak sahibi hiçbir "İNSAN" ve hiçbir "İNSAN EVLADI" çarşısını, caddesini, sokağını, kaldırımını, parkını, kamelyasını, spor alanlarını, gezinti alanlarını, piknik alanlarını, sahillerini, kıyılarını, semtini, mahallesini, çevresini, doğasını asla kirletmez, kirletmemelidir. Her akıl sahibi izmaritini, sigara paketini, su petini, kağıtlarını, peçetesini, yediği şeylerin ambalajlarını, atıklarını ve her tür çöpünü sadece ÇÖP KUTULARI, ÇÖP KONTEYNERLERİ VE ÇÖP TOPLAMA ALANLARIna bırakır. Çöplerin yeri çarşılar, ağaçların altı, parklar, banklar, kamelyalar, sahiller, kıyılar, çim alanlar, çiçekli alanlar, oluklar, refüjler, dereler, kanallar, mahalle araları, açık alanlar, caddeler, sokaklar, kaldırımlar ve halkın ortak kullanım alanları değildir. Bilinçli, duyarlı ve saygılı olan herkese takdir ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Şehrimizi, çevremizi ve doğamızı düşüncesizce ve bilerek kirletenleri de nefretle kınıyoruz ve böylerine diyoruz ki: ŞEHRİNİZİ KİRLETMEYİN. ŞEHRİ,ÇEVREYİ VE DOĞAYI KİRLETMEK İNSAN OLANA YAKIŞMAZ.

VBB VE MERKEZ İLÇE BELEDİYELERİNE ÇAĞRI 05 Eylül 2024 12:52

Van'daki irili ufaklı yüzden fazla park ve yeşil alanda hemen detaylı kontroller yapılsın. Sulamalar yapılsın. Sulama sistemleri, WC ve lavaboları, muslukları, çeşmeleri, mescitleri, çocuk oyun grupları, spor alanları, spor aletleri, bankları, kamelyaları, çöp kovaları, yürüyüş alanları, barbeküleri profesyonel ekiplerle kontrol edilip TÜM EKSİK VE İHTİYAÇLAR HEMEN GİDERİLSİN. EN ÖNEMLİSİ 365 GÜN ÖZENLİ TEMİZLİK OLSUN. Edremit,Tuşba ve İpekyolu'nda 65 YENİ PARK VE YEŞİL ALAN YAPILSIN. Edremit Millet Bahçesi, Akköprü ve İpekyolu Millet Bahçesindeki eksikler de giderilsin. Sosyal donatıları ve tesisleri eksiksiz bitirilip hizmete sokulsun. Tuşba'daki 700 dönümlük TUŞBA 2.Milllet Bahçesi de yapılıp bitirilerek hizmete sokulsun. Van Gölü dip çamuru hızla temizlensin. Yeni yüzme alanları oluşturulsun. Van halkı için yeni piknik ve mesire alanları oluşturulsun. Şehrin her yerinde temizlik olsun. VBB, EDREMİT, TUŞBA VE İPEKYOLU BELEDİYELERİNE DUYURULUR.

Bakmadan Geçme