Büyükşehir'den ücretsiz ulaşım hizmeti

Van Büyükşehir Belediyesi, 4 günlük Kurban Bayramı boyunca vereceği ücretsiz ulaşım hizmeti kapsamında ilk 2 günde onbinlerce vatandaşı ücretsiz taşıdı. 

Bayram sürecinde vatandaşların başta ulaşım olmak üzere bir çok imkandan daha rahat ve ücretsiz faydalanabilmesi için çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, Bayram öncesi aldığı kararla, belediyeye ait mor otobüsleri 4 gün boyunca ücretsiz hizmete sundu. 

Kent merkezi ve 13 ilçede vatandaşların bayramlaşmayı rahatça yerine getirebilmesi için ücretsiz ulaşım kararını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Kara ve Deniz Ulaşımı Şube Müdürlüğü bünyesindeki 60 adet otobüs hizmet verdi. 135 ulaşım personeliyle 50 farklı güzergahta hizmet veren otobüsler, ilk 2 günde 140 bin vatandaşın ücretsiz ulaşımını sağladı. Zaman zaman güzergah yoğunluğuna göre otobüslerin güzergah değişikliği yapılırken, vatandaşların problem yaşamaması için titiz bir çalışma yürütüldü.  

Çarşı merkezinde yol çizgisi çalışması

Binlerce insanın faydalandığı ücretsiz ulaşımın yanı sıra ilk iki gün sabahın erken saatlerinde bayram sakinliği yaşanan Cumhuriyet Caddesine giren ekipler, Beşyol meydanından Sebze Hali kavşağına kadar olan çift şerit yol çizgisi ve yaya geçitleri de yenilendi. 

Yürütülen çalışmalar esnasında Cumhuriyet Caddesinde trafik, kademeli olarak sağlandı.
 

Bakmadan Geçme