• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir'den Yamanyurt Mahallesi'ne çocuk oyun parkı

Büyükşehir'den Yamanyurt Mahallesi'ne çocuk oyun parkı

Van Büyükşehir Belediyesi Saray İlçesinin İran sınırında bulunan Yamanyurt Mahallesi'ne çocuk oyun parkı kurdu. Parkın kurulumunu sabırsızlıkla bekleyen çocuklar, parkta gönüllerince oynadı.

Büyükşehir Belediyesi il genelinde çocukların oyun alanlarına erişimini artırmak amacıyla oyun grubu kurulumlarını sürdürüyor. 13 ilçenin tamamına oyun grupları kurmayı hedefleyen Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, yurttaşlardan gelen talepler üzerine Saray ilçesinin İran sınırında bulunan Yamanyurt Mahallesine de çocuk oyun parkı kurmak için harekete geçti. 

Sabah saatlerinde yola çıkan ekipler, mahallede tespit edilen boş alana beton dökerek park zemini hazırladı. Daha sonra ekiplerce alana oyun grupları kurularak montajı gerçekleştirdi. Oyun gruplarının montajını sabırsızlıkla takip eden çocukların heyecanı gözlerinden okunurken, parkın tamamlanmasıyla birlikte çocuklar yeni oyun alanlarında gönüllerince eğlendi.

Oyun oynayabilecekleri bir parka kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyleyen çocuklar, Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal’a teşekkür ederken, mahalle halkı da yapılan hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. 
 

Bakmadan Geçme