• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir'den zoonotik hastalıklarla ilgili eğitim semineri

Büyükşehir'den zoonotik hastalıklarla ilgili eğitim semineri

Van Büyükşehir Belediyesi, Gevaş'ta berivanlara yönelik, hayvandan insana bulaşan hastalıklar ve korunma yöntemlerini anlattı. Eğitim semineri öncesi konuşan Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal, berivanları çok önemsediklerini belirterek, verilen eğitimin faydalarını anlattı. 

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, hayvanlardan insanlara bulaşabilen zoonotik hastalıkların farkındalığını artırmak ve bu hastalıkların önlenmesi konusunda Gevaş Dokuağaç kırsal mahallesinde berivanlara eğitim semineri verdi. Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal, Gevaş Belediye Başkanı Kübra Aktı, daire başkanları ve şube müdürlerinin yer aldığı eğitim seminerine, yaylada hayvancılıkla uğraşan çok sayıda berivan katıldı.

Eğitim semineri öncesi konuşan Şedal, bölgede hayvancılıkla uğraşan berivanların emeklerinin farkında olduğunu ifade ederek, berivanlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 

‘Sizleri önemsiyoruz’

“Bugün sizlere yönelik hem hayvancılık eğitimi verilecek hem de sohbet etme imkânı bulacağız” diyen Şedal, “Yaptığınız zorlu iş nedeniyle bazen hayvandan kaynaklı hastalıklara maruz kalabiliyorsunuz. Bu hastalıklardan nasıl korunabilir diye arkadaşlarımız bir eğitim verecek. Sizleri çok önemsiyoruz, bu nedenle bahsedilecek hastalıklara maruz kalmanızı istemiyoruz. Olur da böyle bir hastalıkla karşılaşırsak da bunu mücadelesini de birlikte vereceğiz. Katılımlarınızdan ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Hastalıklara ilişkin detaylı anlatım

Sağlık İşleri Daire Başkanlığının da ye aldığı eğitime başlayan Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimlerinden Sevda Kadirhan Zirek, bölgemizde sık görülen zoonotik hastalıklardan olan şarbon, şap, tüberküloz, brusella, hidatik kist ve leptospiroz hastalıklarını detaylı bir şekilde anlattı.

Zoonotik hastalıkların tanımı, nedenleri, belirtileri ve korunma yöntemlerini de anlatan Zirek, hayvanın kesildikten sonra en az 3 gün yenilmemesi, saklama koşulları ve tüketimi konusunda bilgi verdi. 

Verilen eğitim seminerinin ardından Berivanlara, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yaylada kullanmaları için krem, sabun, kişisel bakım malzemeleri, maske ve eldiven hediye edildi.

Bakmadan Geçme