Büyükşehir denetimlerini sıkılaştırdı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ana arterler ve ara sokaklarda kaldırımlara konumlanan esnaflara yönelik denetimlerini sıkılaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kentte kaldırım ve sokakların uygunsuz kullanımına yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Özellikle yaya trafiğini olumsuz etkileyen işletmelere karşı sıkı tedbirler alan zabıta ekipleri, bu kapsamda belediyenin sorumluluk alanında bulunan Maraş ve Zübeyde Hanım caddelerinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde kaldırım ve yollara uygunsuz bir şekilde konumlanan esnaflar tek tek uyarılırken, uyarılara aldırış etmeyenlere ise cezai işlem uygulandı.

Artarak devam eden denetimlerle, kaldırımların boşaltılması ve şehirde daha düzenli bir yaya trafiğinin sağlanması hedefleniyor.  


 

Yorumlar 1
YILLARDIR ÇARŞILARI BELEDİYELER BU HALE GETİRDİ 10 Eylül 2024 15:37

Sanat Parkı, Feqiyê Teyran Parkı, Dabbağoğlu Parkı, Ahmedi Hani Parkı ve Kent Meydanına ister GÜNDÜZ ister AKŞAM tebelleş olup çöken semavercileri, cızbızcıları, çevredeki işgalci çay ocaklarını istemiyoruz. Bu halk bu rezaletlere rızası yok. Belediyeler de zabıta da sessiz kalmamalı, izin vermemeli. Kimse bu düzensizlikler, gaspler, işgaller, tahribatlar ile halka ait park ve yeşil alanlara el koymamalı, şahsi mülkü gibi kullanmamalı. Kimse halka ve şehre meydan okumamalı, şehrin düzenini ve kurallarını hiçe saymamalı. Park işgalleri de, kaldırım işgalleri de "geçim savaşı" ve " ekmek kavgası" olarak gösterilmesin, bunlar düpedüz ilkel, rahatsız edici ve çağdışı manzaralardır, saygısızlıktır, cehalettir, kabadayılıktır, şehrin canına okumadır. Lütfen son yıllarda var olan ve son üç aydır artarak şehri rezil ve berbat eden bu işgallere, bu zorbalıklara, bu saygısızlıklara kalıcı ve kesin sonuç getirin. Yıllardır sizler bu hale getirdiniz, hâlâ da ilgilenmiyorsunuz.

Bakmadan Geçme