BÜYÜKŞEHİR GALİBİYET İSTİYOR

Ligin 5'nci haftasında taraftarı karşısında grubun güçlü takımlarından Darıca Gençlerbirliği'ni konuk edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor rakibini yenerek kendi sahasında, galibiyet almak istiyor.

Rıdvan Can

 

TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Büyükşehir Belediyespor, ligin 5. Haftasında Darıca Gençlerbirliğisporla bugün karşılaşacak. Ligde 7 puanla dördüncü sırada bulunan Kırmızı-Siyahlı ekibin 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyeti bulunuyor. Büyükşehir Belediyespor, bu akşam saat 19:00'da konuk edeceği Darıca Gençlerbirliğispor maçını kazanarak, yoluna kayıp vermeden devam etmek istiyor.

 

"ÜST DÜZEYLE OYNAYAN RAKİPLERE KARŞI ÇOK ZORLANIYORUZ"

Büyükşehir Belediyespor Teknik Sorumlusu Erdoğan Yılmaz, hafta arası oynanan maçların takımı zorda bıraktığını belirterek, "4 maçı geride bıraktık ama biz üç maç oynadık. Genel anlamda ligde istediğimiz gibi gitmedi. Sezon başında 4 maçta 7 puan kötü değil fakat oynadığımız rakiplere bakacak olursak, en az 9 veya 10 puan alabilirdik. Sezon başı takımların güç denge farkı var. Bizim için Ankara Demirspor maçı biraz daha zor oldu. Onun dışındaki takımları yenebilirdik. Tabi bunları geride bıraktık. Ziraat Türkiye Kupasında Kayserispor'a karşı iyi bir oyun sergiledik. Bu bizim için moral anlamında iyi oldu ama ligde maalesef oyun böyle değil. Ligde bizi sadece oynatmamaya çalışan, döndürmeye çalışan rakiplerle oynuyoruz. Üst düzeyle oynayan rakiplere karşı çok zorlanıyoruz. Özellikle geçtiğimiz hafta Yeşil Bursaspor maçında 3-4 pozisyonumuz vardı. Bir tanesini atsaydık, rahatlıkla galip gelirdik. İkinci yarıda rakibin direnci arttı ve takım olarak zorlandık ama yine de deplasmanda 1 puanla dönmek sevindirdi" dedi.

 

"HAFTA ARASI OYNANAN MAÇLAR SIKINTI YARATIYOR"

Ligin önemli takımlarından Darıca Gençlerbirliği'ni konuk edeceklerini söyleyen Yılmaz, "Bu maç bizim üst sıralardaki yerimizi belirlemek için önemlidir. Yenersek rakibimizi alt etmiş olacağız. Bu anlamda çok zor bir karşılaşma olacak. Bu maçı seyircimizin desteğiyle kazanmak istiyoruz. Kazanmak içinde tüm şartlarımızı zorlayacağız. Tabi 3. Ligde bir sıkıntı yaşıyoruz. Hafta arası ve hafta sonu maçlar oynanıyor. 9 gün içinde üçüncü maçımıza çıkacağız. Oyuncular bu konuda son derece zorlanıyor. Hem oyun kalitesini düşürüyor, hem de sakatlıkların olma riski var. İnşallah bu maçta istediğimiz gibi sonuçlanır. Bu haftaki hedefimiz kazanıp Pazar gününe hasarsız girmektir. Belki orada rotasyonda kullanılacak ama şuan tüm oyuncularımız rotasyonda kullanacak seviyede değiliz" şeklinde konuştu.

 

"GÜROL DIŞINDA SAKAT YOK"

Ziraat Türkiye Kupası maçında Gürol Karataş'ın sakatlandığını belirten Yılmaz, "İlk gelen belirlemelere göre kupa maçında Gürol Karataş dizinden sakatlandı. Önümüzdeki hafta ödem tam ortaya çıkınca belli olacak. Bunun dışında çok önemli bir sakat futbolcumuz yok. İnşallah bu maçı geçtikten sonra önümüze çok daha rahat bakabileceğiz. Haftalar ilerledikçe takımlar arasındaki rekabet daha çok artacak. Dolayısıyla bizi çok zor bir süreç bekliyor. Darıca Gençler Birliği maçını kazanarak, yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme