Büyükşehir'in halk toplantılarına yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi'nin Stratejik Plan çalışmaları kapsamında üç merkez ilçedeki mahallelerde başlatılan halk buluşmaları yoğun ilgiyle devam ediyor. Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan, belediyelerde yaratılan tahribat çok büyük olduğunu belirterek, buna rağmen halka dokunan hizmetlerin devam edeceğini söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan çerçevesindeki çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce yüz yüze ve online anketler, çalıştaylar, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu (STK) buluşmaları gerçekleştirilirken, halk toplantıları ayağı ise vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Her gün 6 mahallede eşzamanlı olarak yapılan toplantıların dördüncü gününde İpekyolu ilçesi Esendere, Gündoğdu ve Alipaşa Mahalleleri, Tuşba ilçesi İstasyon ve Beyüzümü mahalleleri ve Edremit ilçesi Yeni Camii ve Selahattin Eyyubi mahallelerinde gerçekleşti. Toplantılara mahalle sakinleri yoğun katılım sağladı. 

Toplantıların dördüncü gününde de 6 noktada gerçekleştirilen buluşmalara Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, ilçe belediye başkanalrı, DEM Parti ve DBP il ve ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve müdürler katıldı.

Edremit ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’ndeki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç, Alipaşa Mahallesine İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Canan Uzunay, Beyüzümü Mahallesine Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Keser ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç, Esendere-Gündoğdu Mahallesine İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ, İstasyon Mahallesine Tuşba Belediye Başkanı Hanım Akkoş, Yeni Cami Mahallesine ise Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Komi katıldı. Toplantılarda Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve birim müdürleri de yer aldı. 

Selahattin Eyyubi Mahallesi’ndeki toplantının açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç, seçimden önce ne söylenmişse seçimden sonra da arkasında olduklarını ifade ederek bu tür halk buluşmalarının önemine değindi. 

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, Stratejik Palanın hazırlanma sürecinin titizlikle sürdürüldüğünü ifade ederek, yurttaşların taleplerinin not alınarak bir an önce çözüme kavuşturulması için çaba sarf ettiklerini vurguladı. 

‘Belediyelerimizde tahribat çok büyük’

Seçimin ardından belediyeleri bir enkaz yığını ile devraldıklarını ifade eden Zeydan, “Kayyım yönetiminde yürütülen belediyelerde 8 yılda oluşan tahribatı günlerce anlatsak bitmez. Sizler birebir yaşadınız kayyım sürecini. Yol sorunundan tutun kanalizasyon, su, park, bahçe ve imar sorunları gibi birçok sorun var, bunları biliyoruz. Bütün bunları çözeceğiz, inanıyoruz. Halkımız da bu noktada bizlere inanıyor ve güveniyor. Her ne kadar tahribat yaratmaya çalışan olsa da destek verenlerimiz de var. Çok sorunumuz var farkındayız ama birçok engeli de birlikte aştık ve aşacağız. Bu yoksulluğa, parasızlığa rağmen halkımız için çalışıyoruz. Hangi insanımız belediyeye geldiyse geri çevirmedik, elimizden geleni yaptık. Günde beş bin aileye aşevinde yemek dağıtımlarımız sürüyor. Halkın ekonomik refahını bir nebze olsun yükseltmeye çalışıyoruz” dedi.

‘Halka dokunan hizmetlerimiz devam edecek’

Şimdiye kadar kayyım yönetiminde olan belediyeler gençlere tek kuruş burs imkânı sunulmadığını ifade eden Zeydan, şöyle devam etti: “Bizler karar verdik. Eylül ayından itibaren iki bin gencimize burs ve eğitim desteği vereceğiz. Bin 500 aileye sosyal yardım kartı vereceğiz, durumları düzelene kadar kimseye muhtaç olmasınlar. Belki birçok insan için küçük gelebilir ama hastane önünde sabahtan akşama kadar bekleyen insanların çorba içmeye dahi imkânları yok. Bizler hastane, cezaevi ve üniversitenin belirli noktalarına ücretsiz çorba dağıtım araçlarıyla bu hizmeti sunacağız. 10 yıldır Bahçesaray ve Erciş için otobüs seferleri yoktu, o seferleri de başlattık. Gerek başkanlarımız, gerek belediyedeki çalışma arkadaşlarımız burada. Sorunları konuşup notlar alacağız. Söyleyeceğiniz her kelime her cümle beş yılık stratejik planımızda yer alacak. Kolektif bir yaşam içerisinde hep birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz.” 

‘Elele vererek sorunları çözeceğiz’

Beyüzümü Mahallesindeki halk buluşmasının açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç da halkın düşüncelerini, taleplerini ve önerilerini dinlemenin kendileri için son derece önemli olduğunu vurguladı. Sağınç, “Burada dile getirilecek her fikir, bizim için kıymetlidir. Halkımızla, belediye başkanlarımızla birlikte el ele vererek, Van için en iyi çözümleri üretmek amacıyla çalışacağız. Sizlerin katılımıyla, Beyüzümü mahallesinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini belirleyerek, daha iyi bir gelecek inşa edebilmek adına önemli adımlar atmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Toplantılarda yapılan konuşmalarda stratejik plan ve Belediyeler eliyle yapılan çalışmalar konuşulurken, mahalle sakinlerinden gelen talep, öneri ve sorunlar tek tek not edildi. Toplantılara yoğun ilgi gösteren mahalle sakinleri, sorunların çözümü için ellerinden gelen desteği sunacaklarını dile getirdi. 

Bakmadan Geçme