• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir'in makine desteği çiftçiyi umutlandırıyor

Büyükşehir'in makine desteği çiftçiyi umutlandırıyor

Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimlerde ekim ve biçim çalışmalarına verdiği makine desteği ile zor günler geçiren çiftçilere destek oluyor. Katı gübre serim makinesi ve silajlık mısır makinesiyle üretim yapan çiftçilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, bölgede tarımı yeniden canlandırmayı hedefliyor. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen tarım seferberliği, bölgede çiftçiye umut oluyor. Yağışlar bakımından verimli bir yıl geçiren Vanlı çiftçilere; sulama kanalı, sıvatlar, yeni göletler, temizlik ve fide desteğinin yanı sıra tarımsal makine desteği de sunuluyor. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca çiftçilerin tarlalarına ekim ve biçim zamanlarında kolaylık sunan tarım makineleri, yurttaşların yüzünü güldürüyor. 

Çiftçiler memnun

Tuşba ilçesi Otluca mahallesinde tarlasına katı gübre serimi yapmak isteyen ve Büyükşehir Belediyesine başvuran Şükrü Şahar, kiraladığı makine ile çok kısa süre içerisinde gübre serimini gerçekleştirdi. Makinenin kullanımı ile ilgili bilgi veren teknik ekip de serim sırasında orada hazır bulunuyor. Kendi imkânları ile gübre dağıtımını gerçekleştirdiklerini, oldukça zorlandıklarını ve vakit kaybı yaşadıklarını ifade eden çiftçi Şükrü Şahar, “Temin edilen gübre serim makinesi ile tek seferde işin içinden çıkmış oluyoruz. Bize çok büyük kolaylık sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Çiftçilerimiz makineleri bir sonraki sezon içinde temiz kullanmalı’

Verilen tarımsal makinelerin yağının, bakımının yapılıp yeniden Belediyeye teslim edilmesi gerektiğini de anlatan Çiftçi Şahar, ‘‘Maliyeti oldukça düşük olan bu makinelerin bize faydası çok. Bu hizmetten halk faydalanıyor. Halkın da bunu düzgün kullanması gerekiyor. Tek bir yıllık olmasın, bunu her yıl kullanalım. Parasal olarak ağır bir tezgâhtır. Bozulup hurdaya atılmasın. Senede 2-3 kez kullandığımız bir makinedir. Çoğu çiftçimizin bu makineyi almaya gücü yetmez. Sağolsun Belediye bize bu hizmeti veriyor. Biz de onlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Silajlık mısır makinesi üretimi arttırdı

Makine destekleri ile çiftçiye kolaylık sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden faydalanan Atmaca mahallesinde mısır üretimi yapan çiftçi Fırat Şahar, çift sıralı silaj hasat makinesi ile mısırlarını topluyor. Makineden önce sıkıntılarının çok fazla olduğunu ifade eden Çiftçi Fırat Şahar, makineyi almaya çiftçinin gücünün yetmeyeceğini belirterek, artık daha rahat üretim yapacaklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme