• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir'in tarımsal hizmetleri 13 ilçeye yayıldı

Büyükşehir'in tarımsal hizmetleri 13 ilçeye yayıldı

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kesimlerde sürdürdüğü tarım ve hayvancılığa yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sezon sonuna doğru belediye ekipleri 13 ilçenin tamamında çiftçilerin mağduriyetini giderdi. 

Tarımda üreten belediyecilik anlayışıyla kırsal kesimlerde faaliyetlerini sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, sezon sonuna doğru çalışmalarına hız kazandırdı. 13 ilçede muhtarlar başta olmak üzere yurttaşların talepleri doğrultusunda tarım ve hayvancılık hizmetlerini sürdüren Tarımsal Daire Başkanlığı, sulama kanalları, gölet, sıvat ve hayvan içme suyu sondajlarıyla çiftçiye yanında yer alıyor. Atıl durumda bulunan gölet ve sulama kanallarını temizleyerek yeniden arazilere ulaştıran ekipler, yaylalarda da hayvanların su ihtiyacını gidermek için sıvat kurulumlarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İpekyolu ilçesine bağlı Yukarı Gölalan mahallesinde de balçık kaplı gölette su kaybının önüne geçmek için temizleme çalışması yapan ekipler, kış mevsiminde dolacak olan göletten çiftçilerin yeni sezonda arazi sulama ve hayvan içme suyu ihtiyacını giderecek. 

Göletin şimdiye kadar kullanılmadığını ve arazide hayvan içme suyu başta olmak üzere birçok sorun yaşadıklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Mehmet Şirin Karaca, ekiplere teşekkür etti. Bölgede buğday, arpa ve yonca olmak üzere ekim yaptıklarını belirten Muhtar Karaca, önümüzdeki yılın yağışlarla birlikte daha da verimli geçeceğini ifade etti. 

Öte yandan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Çaldıran Yukarı Yanıktaş, Çatak Bilgi Mahallesi ile Başkale Atlılar ve İpekyolu Kıratlı mahallelerinde de çalışmalarını sürdürüyor.
 

Yorumlar 1
Yapacak 1001 iş var 12 Kasım 2024 14:21

YÜZÖLÇÜMÜ OLARAK 5. BÜYÜK İL OLAN VAN'IN YÜZLERCE KÖYÜ VE YAYLASI VAR. TAMAMINDA GENİŞ, KULLANIŞLI VE KONFORLU ASFALT YOLLAR, GEREKLİ YERLERDE BARİYERLER, GEREKLİ YERLERDE İSTİNAT DUVARLARI, GEREKLİ YERLERDE BÜZ VE BORU DÖŞEMELERİ, GEREKLİ YERLERDE ARAÇ VE YAYA KÖPRÜLERİ İLE KIRSAL ALANLARIMIZ İHYA EDİLMELİ. TÜM KÖY VE YAYLALARDA BOĞULMALARA KARŞI ÇEVRESİ KAPATILMIŞ GÜVENLİ SULAMA GÖLETLERİ VE SULAMA HAVUZLARI, YİNE KIRSALDA SULAMA KANALLARI, İÇME SUYU HATLARI, SU DEPOLARI, ÇEŞMELER,SIVATLAR İLE KIRSALI SU KAYNAKLARI VE SU İHTİYACI YÖNÜNDEN DE İHYA ETMEK GEREKİR. BELEDİYELER, DSİ, TARIM VE ORMAN, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK, DAKA, DAP İDARESİ, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE ÖZEL İDAREYİ İLGİLENDİREN YÜZLERCE PROJE, YATIRIM,HİZMET VE ÇALIŞMA İLE KÖYLER, YAYLALAR VE KIRSAL BÖLGELER İHYA VE ÂBÂD EDİLMELİ, YAŞANABİLİR VE ÜRETİMİN YÜKSEK OLDUĞU,TARIM VE HAYVANCILIĞIN GELİŞTİĞİ BİR VAN İNŞA ETMELİYİZ.

Bakmadan Geçme