• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir kaldırım kenarlarındaki babaları kaldırıyor

Büyükşehir kaldırım kenarlarındaki babaları kaldırıyor

Van Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma ile şehir merkezindeki kaldırımlarda görüntü kirliliği yaratan ve yayaların güvenliğini tehdit eden babalar, kaldırmaya başlandı. Birçoğu kırılan, bir kısmı hurdacılar tarafından toplanan 4 bin 563 adet döküm malzemeden yapılan babanın maliyetinin belediyeye 200 bin TL'ye mal olduğu belirtildi.

Evren Doğruer

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın talimatlarıyla Kazım Karabekir Caddesi ve ara sokaklarda kaldırımlarda görüntü kirliliğine neden olan ve yaya güvenliğini tehdit eden babalar kaldırılıyor. Van Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra DBP'li Bekir Kaya döneminde kentin cadde ve sokaklarına döşenen babaları vatandaşların şikâyeti üzerine kaldırdıklarını, belirten yetkililer, ilerleyen günlerde kent genelindeki tüm kaldırım babalarının kaldırılacağını söylediler.

Kaldırımlara dikilen babaların işe yaramadığını ve çoğunun kısa sürede zarar gördüğünü kaydeden yetkililer, 4 bin 563 adet babanın belediyeye 200 bin TL'nin üzerinde bir fiyata mal olduğu ifade edildi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından tanesi 48 liraya mal olan ve çoğu tahrip edilen, parçaları hurdacılara satılan babalarla ilgili gazetemize açıklama yapan vatandaşlar, "Kaldırımları yürünmez hale getiren, birçok insanın takılarak zarar gördüğü babaların kaldırılması çok yerinde oldu.  Bu babalar genelde araçlar park etmesin diye düşük banketli kaldırımlara bırakılıyor.  Van'da yüksek kaldırımlara sık aralıklarla bırakılan babalar belediyeye masraf çıkaran gereksiz, anlamsız bir uygulamaydı. Birçoğu kırıldı, söküldü. Babalarla ilgili şikayetleri defalarca dile getirdik. Genel Sekreter Mustafa Yalçın vatandaşların şikâyetini dikkate alarak, babaları kaldırma talimatı vermesi sorunu çözdü. Uygulamayı vatandaş olarak sonuna kadar destekliyoruz. Vatandaşların vergileriyle oluşan belediye kaynaklarını bu tür anlamsız, gereksiz yerlere harcamaya kimsenin hakkı yoktur. Hizmet için gelen paraların kentimizin ve halkımızın yararına ihtiyaç duyulan projelerde kullanılması gerekir" dediler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme