• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Konservatuvarı yeni yetenekleri keşfediyor 

Büyükşehir Konservatuvarı yeni yetenekleri keşfediyor 

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ücretsiz yaz kursları yurttaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kurslara katılarak becerilerini geliştiren kursiyerler, verilen kurslardan memnun olduklarını dile getirdiler. 

2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na ait Hacıbekir Kültür Merkezi’nde genç ve çocuklara yönelik başlatmış olduğu ücretsiz yaz kursları devam ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi usta öğreticileri, üniversiteye hazırlanan ve sanat eğitimi almak isteyenlerin tercih ettiği kurslarda; resim, müzik, halkoyunları, tiyatro, eğitimleri veriyor. Kurslara katılan genç ve çocukların kullandığı araç, gereç ve malzemeler Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilirken, yetenekli kursiyerlerin sanatsal gelişimi için ise üniversite yönlendirmesi yapılıyor. 

Ayrıca kurslar çocukların dijital dünyadan bir nebze uzaklaşmasına, daha fazla sosyalleşmelerine, iletişim becerilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor.

Kursiyerler verilen kurslardan memnun

Okullarının tatile girmesi ile Resim Kursuna başladığını belirten Ayşe Tunç, “Burada çok güzel bir ortam ve eğitim kalitesi var. Hocalarımız bizim gelişimimiz için büyük gayret ve emek veriyor. Resim sanatına büyük ilgim var. Bu ilgimi geliştirerek ilerde resim öğretmeni olmak istiyorum” dedi.

Keman Kursuna giden Zelal Aslan ise, kursun kendisine büyük katkılar sağladığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 
 

Bakmadan Geçme