BÜYÜKŞEHİR KUPADA YOK

Ziraat Türkiye Kupasında bölgesel Amatör lig takımlarından Siirt Kurtalanspor ile eşleşen Van Büyükşehir Belediyespor sahasında ağırladığı amatör rakibi karşısında 90 dakika boyunca ortaya koyduğu kötü futbolla rakibine 1-0 yenilerek kupaya veda etti.

Rıdvan Can

Spor Toto 3'ncü 1'nci Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Van Büyükşehir Belediyespor Türkiye ziraat kupası ilk maçında Siirt Kurtalanspor'a yenilerek taraftarını üzdü.

Sezona yaptığı flaş transferler ve teknik heyetle hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Kırmızı-Siyahlılar Kütahya maçı öncesi taraftarı karşısında Amatör lig takımı karşısında sergilediği kötü futbolla tat vermedi.

Maça konuk takım Siirt Kutalanspor hızlı ve atak başladı. Daha maçın başında üst üste Van Büyükşehir Belediyespor kalesine yüklenen Siirt Kurtalanspor ilk 45 dakikada bulduğu 6 net gol pozisyonundan yararlanamazken, birde net bir penaltısı verilmedi. Van Büyükşehir Belediyespor ise ilk yarıda iki önemli pozisyondan yararlanamadı.

İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında yine atak oynayan gol kovalayan rakip takım Siirt Kurtalanspor oldu. Son vuruşlarda şansız olan Siirt Kurtalanspor 60'ncı dakikada sahanın yıldızı Mehmet Şirin'in ayağından bulduğu golle 1-0 geçti.

Siirt Kurtalanspor orta sahada geliştirdiği atakta topu ayağına alan Mehmet Şirin, ceza alanı dışından şık vuruşuyla topu kalecinin sağından ağlarla buluşturdu ve  takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Siirt Kurtalanspor 'un üstün olduğu karşılaşmanın kalan dakikalarında Van Büyükşehir Belediyespor'un her ne kadar beraberlik için Siirt kalesine yüklense de beraberlik golünü bulamadı ve maçı Siirt Kurtalanspor 1-0 kazanarak Ziraat Türkiye Kupasında Van Büyükşehir Belediyespor'u eleyerek adını ikinci tura yazdırdı.

STAT: Atatürk

HAKEMLER: Mehmet Şükrü Közcü xx, Ertan Başdağ xx, Barış Çiçeksoyu xx

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Emir Korubeyi xx, Gürol Karataş xx, Deniz Durmuş xx (Ali Kurt xx), Orhan Pala xx (Berkan Yüksel xx), Ali İhsan Özkanca xx (Abdullah Temircan xx), Akın Açık xx, Eray Baba xx, Tamer Kır xx, Caner Turp xx, Medeni Bingöl xx, Serkan Silan xx

TEKNİK DİREKTÖR: Namık Altınsoy

KURTALANSPOR: Teknik Direktörü ve takım kadrosu federasyon tarafından açıklanmadı.

SARI KART: Gürol Karataş, Ali İhsan Özkanca, Deniz Durmuş (Van Büyükşehir Belediyespor)

GOLLER: Mehmet Şirin Dk. 60 (Kurtalanspor)

Bakmadan Geçme