Büyükşehir mama üretim tesisi kuruyor
Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik yeni bir proje için ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. İhale, 2 Eylül Pazartesi günü saat 10:30'da Büyükşehir Belediye hizmet binasında gerçekleştirilecek. İhale, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere mama üretim tesisi kurulması için yapılacak.
Yapılacak mama tesisiyle Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarının refahını artırmayı hedefliyor. Mevcut durum, kentteki sokak hayvanlarının beslenmesi konusunda bazı zorluklar yaşandığını gösteriyor. Belediye, bu zorluklara çözüm bulmak ve sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmelerini sağlamak için harekete geçti.
Mama üretim tesisinin kurulması, kent genelindeki sokak hayvanlarının düzenli ve kaliteli mama ile beslenebilmesini sağlayacak.
İhale 2 Eylül Pazartesi günü saat 10:30'da Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen firmalar, tekliflerini ihale komisyonuna sunacaklar. İhale şartnamesinde uygun teklifi veren firma ile anlaşma imzalanacak.
Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Van'ın sokak hayvanlarına yönelik bakım ve beslenme hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütüleceği öngörülüyor. Tesis, veteriner hizmetleri, barınak hizmetleri ve diğer destek faaliyetleri ile koordineli çalışacak. Sokak hayvanlarının sağlıklı yaşamaları ve beslenmeleri belediyenin yapacağı tesisle güvence altına alınacak.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Sokak hayvanlarımızın sağlıklı beslenebilmeleri için bu yatırımı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın desteğiyle, kentin tüm can dostlarının ihtiyaçlarını karşılayacağız" ifadelerine yer verdiler.
İhalenin ardından, projenin hayata geçirilmesi için hızlı bir çalışma süreci başlayacak. Yeni mama üretim tesisinin kısa sürede faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Bu sayede Van’da yaşayan sokak hayvanları, daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilecekler.
Çarşıda oturulacak parklar çok küçük ve çok az. Dabbağoğlu Parkı çok küçük, bakımsız ve üstelik son zamanlarda semavercilerin ve çaycıların özel bahçesi olmuş. Ahmedi Hani Parkı virane gibi. Unutulmuş bir park. Her tarafı dökülüyor. Üç taraftan çayevlerinin masa ve sandalyeleri ile doldurulmuş, bedavadan çay bahçesi kazanmışlar. Sanat Parkı da üç ayrı semaverci grubu ile cızbızcıların sanatlarını (!) icra ettikleri bir işgaliyeye döndü. Feqiyê Teyran Parkı da küçücük, üstelik semaverciler yirmi gündür oraya da sızıp kondular. Son üç gündür beton meydanımız Kent Meydanı da semavercilerin eline geçti. Şimdi bu şartlar altında kadınlar, yaşlılar, aileler, ziyaretçiler çarşının neresinde rahat ve gönüllerince oturup dinlenecekler. Bu şehrin çarşılarında çok az park ve yeşil alan var Bazılarında gündüzleri de işgal var ama hemen hepsi akşam 19.00 - 24.00 arası semaverci ve cızbızcılar tarafından işgal ediliyor. Ne çim, ne ağaç, ne çiçek, ne düzen kaldı. Gürültü, dağınıklık, parkları gasp ve işgal, duman, koku, odun, kül ve kirlilik ... Tüm bunlar göz göre göre oluyor. Belediyeler ve Zabıta gündüz bu şehirle ilgilenmiyor. Akşamları ise şehir tamamen Hindistan'a dönüyor. Dilendirilen çocuklar, dilenci kadınlar, kaldırım işgalleri, yanlış araç parkları, yaygınlaşan park ve yeşil alan işgalleri, her tarafta rastlanan izmarit, toz, toprak, yaprak, çöp ve korkunç kirlilik... Şehrin çivisi çıkmış. Çevre ve Temizlik Müdürlükleri, Park ve Bahçeler Müdürlükleri, Zabıta Müdürlükleri yok mu bu şehirde. Gezmiyor, görmüyor, bakmıyorlar mı? Bu şehir feryat ediyor، çözüm bulunmazsa, yoluna girmezse Birleşmiş Milletler ve NATO'dan yardım isteyeceğiz. Onlar gelip bu şehre düzen, nizam, intizam, kural, temizlik ve koruma sağlasınlar. Eh ne yapalım şehirde kurumlar yatıyor, ilgili zabıta, park ve bahçeler, temizlik birimleri el çekmişler. Kaldırımları çoktan teslim etmişlerdi, şimdilerde parklar da devredildi. Van halkı artık evinde otursun çarşıya benzemeyen şu çarşılara çıkmasın. Her halde durum en sonunda böyle olacak.