BÜYÜKŞEHİR SEZONU AÇTI

Van Büyükşehir Belediyespor 2018-2019 futbol sezonunu görkemli bir açılışla yaptı.

Rıdvan Can

 

Sezon açılışında Türk futbolunun köklü takımlarından Manisaspor'u ağırlayan Van Büyükşehir Belediyespor karşılaşmadan Uğur Karakoç'un 9 ve 33'ncü dakikalarda kaydettiği gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Manisaspor'un tek golü ise 40'ncı dakikada Timur Karagülmez'den geldi.

Van halkının ve futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sezon açılışında Van Atatürk Şehir Stadyumu balonlarla süslendi. Kulüp yöneticileri, teknik heyet ve futbolcular tek tek anons edilerek, taraftara tanıtılmasının ardından konser başladı.

Maç öncesi ve devre arasında ses sanatçıları Cüneyt Özgür ve Seher Nas'ın seslendirdiği bir birinden güzel Van'a ve Van Büyükşehir Belediyespor'a özgü şarkılar eşliğinde futbolseverler doyasıya eğlendi.

Sezon açılışına Van Milletvekili İrfan Kartal, Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Manisaspor Kulüp Başkanı Bülent Baygeldi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF Van Bölge müdürü Cengiz Polater, TÜFAD Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, Van Masterler Dernek Başkanı Enver Azbay, Vanlı Antrenörler, Vanspor eski kulüp yöneticilerinden Lütfü Polat, Kara Kobra Taraftar Dernek Başkanı Ercan Dülger, kulüp yönetimi, sporseverler ve futbolcu aileleri katıldı.

2018-2019 futbol sezonuna 2 Eylül'de Karşıyaka maçı ile lige merhaba diyecek olan Van Büyükşehir Belediyespor uzun bir aradan sonra düzenlenen görkemli sezon açılış töreninde Manisaspor maçı ile teknik heyet ve futbolcular taraftarlarla buluştu.

"HEDEF HER ZAMAN ŞAMPİYONLUK"

Van Büyükşehir Belediyespor'un hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu söyleyen Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "Şampiyon olmak için yola çıktık. Bu doğrultuda yaptığımız transferlerle iyi ve kaliteli bir takım olduk. Bugün sezon açılışında Manisaspor karşısında iyi futbol ortaya koyarak kazandık. Sezon başında hedefimiz şampiyonluk dedik ve bu doğrultuda bizleri şampiyonluğa götürecek bir kadro oluşturduk. Transferlerde ince eleyip sık dokuduk. Ortaya çok kaliteli bir takım çıkardık. Bol alternatifli bir kadromuz var. Manisaspor karşısında maçın ilk yarısı ve ikinci yarısında iki farklı takım olarak sahaya çıktık. Ligde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Seçildiğimiz günden bu yana, Van Büyükşehir Belediyespor'un kurumsal kimlik kazanması için çalışıyoruz" dedi.

VANLILARA ÇAĞRI

Sezonun ilk maçı olan Karşıya ile Van'da oynanacak maçta taraftarı ve Van halkına çağrıda bulunan Başkan Yenitürk, "Van halkını ve Vanlı futbolseverleri haftaya Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanacak Karşıyaka maçına bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TAKIMI HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Van Büyükşehir Belediyespor'un tecrübeli teknik direktörü Feyyaz Uçar ise, "Van Büyükşehir Belediyespor gerek kurumsal yapısı, gerek yönetimiyle Türkiye'nin örnek kulüplerinden biri. Biz de bu örnek kulübe yakışır şekilde takımı hak ettiği yere getirmeye çalışacağız. Uzun ve zor bir lig maratonu bizi bekliyor. Bizler taraftarımızla, şehrimizle birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"GENİŞ BİR KADROMUZ VAR"

İyi bir takım olduklarını ifade eden Uçar, "Yeni sezon hazırlıkları kapsamında iyi hazırlandık iyi ve kaliteli futbolculardan oluşan geniş bir kadromuz var. Gerek hazırlık maçlarında gerekse Manisaspor ile oynadığımız özel maçta takımın ortaya koyduğu performanstan memnunuz. Haftaya ligin ilk maçında Türkiye'nin köklü kulüplerinden ve grubun güçlü takımlarından Karşıyaka'yı ağırlayacağız. Zor bir doksan dakika bizleri bekliyor. Taraftarlarımızın desteğini arkamızda hmek istiyoruz. Bu anlamda başta Kara Kobra taraftarları olmak üzere tüm Vanlı futbolseverleri Karşıyaka maçına bekliyoruz" şeklinde konuştu.

MAÇTAN NOTLAR

Van Büyükşehir Belediyespor, uzun bir aradan sonra taraftarının önüne çıktığı ilk maçta Manisaspor'u 2-1'lik skorla yenerek galip geldi ve oynadığı futbolla da taraftara umut verdi.

Maçın başından itibaren önde baskı yapan Van Büyükşehir Belediyespor rakibe oyun kurma şansı vermedi. Kaptığı topları da etkili kullanıp hücumda tehlike yaratan Van Büyükşehir Belediyespor ilk 30 dakikada 2-0 öne geçti. Manisaspor ise 40'ncı dakikada bulduğu golle skoru 2-1'e getirdi.

Van Büyükşehir Belediyespor ilk yarı boyunca kalesinde ciddi sayılabilecek bir pozisyon vermedi. İkinci yarıda farklı bir on bir sahaya süren Teknik Direktör Feyyaz Uçar'ın öğrencileri disiplinli oynayarak maç boyu hücumda etkili, savunmada da pozisyon vermedi.

Özel maç Van Büyükşehir Belediyespor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Bakmadan Geçme