• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir Van Gölü'nde kaybolan genci bulmak için seferber oldu

Büyükşehir Van Gölü'nde kaybolan genci bulmak için seferber oldu

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Çarpanak Adası civarında yüzdüğü sırada kaybolan 22 yaşındaki Ahmet Hilmi Hanalp'ı arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediyesi kaybolan gencin bulunması için tüm imkanlarıyla çalışıyor

Dün öğlen saatlerinden bu yana aralıksız olarak devam eden arama kurtarma çalışmalarını, Van Büyükşehir Belediyesi ile AFAD sualtı arama kurtarma ekipleri tarafından yürütülüyor. Adanın 50 metre çevresinde devam eden çalışmaları yerinde takip eden Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan, yardımcısı Neslihan Şedal ile Tuşba Belediye Başkanı Hanım Akkoş ve yardımcısı Ümit Keser, sahilde bekleyişlerine devam eden aile bireylerini ziyaret etti.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"

Arama kurtarma çalışmaları ile ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan,  arama-kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edildiğini ifade ederek, "Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak gencimizin bulunması için elimizden gelen her türlü imkanı seferber edeceğiz. Ekiplere ek olarak başka belediyelerden de profesyonel arama-kurtarma ekiplerini talep ettik ve gerekli görüşmeleri yaptık. Kısa bir süre sonra bu ekipler de çalışmalara katılacak. Umarım çalışmalarımız en kısa sürede neticelenir. Burada bekleyen halkımızın tüm ihtiyaçlarını da karşılamak için elimizden geleni yaptık yapmaya devam edeceğiz” dedi.

"BİR AN ÖNCE SONUÇLANMASINI UMUYORUZ"

Sahilde arama kurtarma çalışmalarından gelecek haberi bekleyen annelerle görüşen Neslihan Şedal ise, “Büyük bir acı yaşanıyor. Bir an önce ekiplerimizin arama kurtarma çalışmalarının neticelenmesini umuyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa belediyeler olarak yapacağız. Şuan birçok görüşmelerimiz var ve ekiplere ek olarak daha profesyonel araç-gereçlerin de buraya getirilmesi için çabalıyoruz. Belediye olarak ailemizin yanında olmaya ve büyük bir özveriyle arama çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme