BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇATAK'A SULAMA SUYU

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nın ekipleri, Çatak'ın Görentaş Mahallesi'ne bağlı Yapılı Mezrası'nda yaptıkları sulama kanalıyla çok sayıda tarım arazisini ve onlarca ceviz ağacını suyla buluşturdu.

Vansesi Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından merkez ve ilçelerde yol yapım, onarım, bakım ve kanal açma çalışmaları devam ediyor. Halk ve muhtar toplantılarında aktarılan şikayetler ve talepler doğrultusunda çalışmalarını yürüten Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Çatak'ta birçok kırsal mahallede bakım, onarım, menfez, reglaj, stabilize yol, köprü ve kanal açma çalışmasını aynı anda sürdürüyor. İlçenin Görentaş Mahallesi’ne bağlı Yapılı Mezrası’nın çalışma yürüten ekipler, arazi yapısı ve “güvenlik” gerekçeleriyle sürekli ertelenen sulama kanalı talebini 20 yıl sonra açabildi.

Mezrada bulunan çok sayıda tarım arazisi ve ilçenin önemli gelir kaynaklarından olan ceviz ağaçları, 2,5 kilometrelik sulama kanalından gelecek su ile yeniden hayat bulacak.

Ekipler, Çatak-Pervari Karayolu üzerinde bulunan Konalga, Narlı ve Sugeldi mahalleleri ve 63 mezraya ulaşım sağlayan kapalı yolu da yapılan çalışma sonucunda yeniden ulaşıma açtı. Ziril Deresi bölgesinde bulunan ve aşırı yağışlar nedeniyle kapalı olan yol, genişletme çalışmalarıyla beraber tahrip olan köprü ve menfezler ise onarılarak ulaşıma yeniden açıldı. 35 kilometrelik yola alternatif olarak yapılan yol, yapılan çalışmalar sonucunda mahallelileri virajlı ve bozuk yoldan kurtaracak. Yapılan alternatif yol, 18 kilometreye inerek ulaşım hem kısalacak hem de daha güvenli hale gelecek.

 

Bakmadan Geçme