BÜYÜKŞEHİR'DEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Yaptığı flaş transferlerle sezona, 'Şampiyonluk' parolası ile giren temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor 2017-2018 futbol sezonuna Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda 3'ncü Lig takımlarından Batman Petrolspor ile yaptığı özel maçı 2-1 kazandı.

Rıdvan Can

Van Atatürk Şehir Stadyumunda gerçekleşen sezon açılışına Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Murat Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Milli Eğitim İl Müdürü Kiyasettin Kırekin, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AK Parti İl Başkanı Zahir Zoğanda, Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, Türkerler VEPSAŞ Şirket Müdürü Murat Taş, VEDAŞ İl Müdürü Beytullah Özbayram, Kulüp Yöneticileri, ilin spor camiası ve Grup Kara-Kobra taraftarları katıldı.

TARAFTARLAR VANLI SANATÇILARLA COŞTU

2017-2018 Futbol sezonu saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, saat 19.00’da başladı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen etkinlikte Vanlı ses sanatçılar Hüsamettin Bucak ile Ali Gündüz'ün seslendirdiği Vanspor şarkıların ardından Mehter takımı ve folklor ekibinin gösterisi Vanlı futbol severlere keyifli anlar yaşattılar.

VALİ ZORLUOĞLU, PERFORMANSIYLA GÖZ DOLDURDU
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun da forma giydiği beyaz takım ve kırmızı takım açılış maçı öncesi karşı karşıya geldi. Oldukça keyifli geçen karşılaşmada bol gole sahne oldu. Beyaz takımında forma giyen Vali Zorluoğlu, ortaya koyduğu üstün performansı ve futbol şovu taraftarlardan büyük alkış alarak geceye damgasını vurdu. Kıyasıya geçen maçta karşılıklı gollerle 4-4 sona erdi. Daha sonra Van büyükşehir Belediyespor, Batman Petrolspor ile kozlarını paylaştı.

BÜYÜKŞEHİR, BATMAN’I YENDİ

Van Büyükşehir Belediyespor sahasında ağırladığı özel maçta Batman Petrolspor’u Fuat Gölbaşı’nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk yarısına iyi başlayan Büyükşehir Belediyespor, 20.  dakikada Fuat'ın Gölbaş’ının kaydettiği gole 1-0 önde kapattı.

İkinci yarının başında ise havai fişek gösterileriyle açılışa renk katılan karşılaşmada, Batman Petrolspor 62. dakikada Emre'nin golüyle eşitliği sağladı: 1-1

Kalesinde gördüğü golle erken toparlanan Van Büyükşehir Belediyespor, 77. dakikada ikinci kez sahneye çıkan Fuat Gölbaşı, takımının galibiyet golüne imza attı. Maçta başka pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, hazırlık maçında Batman Petrolspor’u 2-1 mağlup ederek, iyi bir moral depoladı.

KARA KOBRALAR GECEYE DAMGA VURDU

Van Büyükşehir Belediyespor’un fanatik taraftar ekibi olan Grup Kara Kobralar takımını yine yalnız bırakmadı. Grup Kara Kobraların yoğun ilgi gösterdiği hazırlık maçında tribünlerde coşku ve sevgi gösterileri sergilendi.

Açılış programı boyunca tribünlerde ellerindeki Vanspor bayraklarıyla ve havai fişeklerle görsel şov oluşturan taraftarlar, Van’a bu sezon sonu şampiyonluğun yakışacağını ifade ettiler. Grup Kara Kobralar Van Büyükşehir Belediyespor’u desteklemeye devam edeceklerini belirttiler.

Bakmadan Geçme