BÜYÜKŞEHİR'E İŞÇİ ALINMAYACAK

Serhat Mahallesi'nin sakinleriyle bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Azim Yacan, stratejik plan için halkın talep ve önerilerini dinledi. Eşbaşkanı Avcı kentteki işsizliğe dikkat çekerek, 'Belediyemizde işçi alım kotamız dolmuş durumda' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Azim Yacan, Serhat Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Bir evin bahçesinde düzenlenen toplantıya HDP İlçe Eşbaşkanı Bahattin Karaman, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya, VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Kıran, Ulaşım Daire Başkanı Kemal Altın, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Murat Atabay, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Eşref Güçlü, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Sabahattin Keser ve şube müdürleri ile belediye meclis üyeleri katıldı.

İmar, yol, taziye evi, park, pazar alanı temizliği, ulaşım, çıkmaz sokakların açılması, hasar gören evlerin yıkımı gibi sorun ve taleplerin dile getirildiği toplantıda konuşan Eşbaşkan Yacan, halkı stratejik planlama konusunda bilgilendirdi. Kentin sorunlarını tespit edip, halkla birlikte çözüm arayacaklarını belirten Yacan, veriler doğrultusunda 5 yıl içinde halka doğru temelde hizmet edeceklerini vurguladı. 

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı ise kentteki işsizliğe dikkat çekerek, "Belediyemizde işçi alım kotamız dolmuş durumda. Bizden maaş alan ancak gelmeyen birini geçen gün işten çıkardık. Yine bizden maaş alıp valilik, kaymakamlık, müftülük gibi yerlerde çalışan 40'a yakın işçi bulunmakta. Bu konuda da gerekli yazışmalar yapıp, işlerinin başına dönemedikleri takdirde çıkışlarını vereceğiz" diye konuştu. 

Kayyumdan kalan borca işaret eden Eşbaşkan Avcı, "Borçlardan bahsettim ama moral bozmaya gerek. Bu yıl aldığımız tasarruf kararları ile israfın önüne geçeceğiz. Belediyemizin kaynaklarını halkımıza hizmet için seferber edeceğiz" ifadesinde bulundu. 
Toplantı aktarılan sorun ve önerilerin not alınmasıyla sona erdi.

 

Bakmadan Geçme