B.Vanspor'un masrafları TFF'den

Rıdvan Can
TFF, 3. Lig temsilcimiz B.Vanspor'un 2012-2013 futbol sezonunda çıkacağı deplasmanlar da ulaşım, otel ve yemek giderlerinin tamamı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karşılanacak. B.Vanspor ligde aralarında İstabul, Ankara, Kayseri, Rize, Antalya ve Çorum gibi şehirler inbulunduğu 17 deplasman  maçına çıkacak.
Türkiye Futbol Federasyonu, 8 Eylül 2012'de başlayacak Spor Toto 3.Lig ile ilgili önemli yenilik ve değişiklikleri hayata geçirdi. Değişiklikler bu sezondan itibaren başlıyor.
TFF kararı ile 2.lig ve 3. ligde yer alan toplam 88 profesyonel takımın otel, yemek gibi deplasman giderleri karşılanmaya devam ederek, TFF bu   desteği ile B.Vanspor   gibi ekonomik  yapısı  zayıf  olan kulüpleri önemli bir mali yükümlülükten kurtaracak.
TFF"DEN B.VANSPORA PARA YAĞIYOR!
TFF ayrıca Spor Toto geliri haricinde, isim haklarından elde edilen her lig için 5'er milyon lirayı, o ligin kulüplerine paylaştıracak. Kulüp başına düşecek nakit gelir ise  295 bin lira civarında.
REKLAM DESTEĞİ  GELİYOR
TFF Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar daha önce, Spor Toto 2. ve 3.Lig'deki kulüplerin şortlarına reklam alınması için 2 önemli sağlık kuruluşu ile görüşmelerinin son aşamaya geldiğinin müjdesini vermişti. Ayrıca yapılacak statü değişikliği ile yeni sezonda bu 2 ligde yer alan takımların tamamının Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele etmesinin önü açılacak.
AŞAN  RAKAMI  KULÜPLER  ÖDEYECEK
Federasyon, ulaşım, otel ve yemek giderlerini, kulüplerin deplasmana çıkan tüm yönetim voyuncu ve teknik adamlarına genişletmiyor. TFF'nin kararında, '25 kişiye kadar' ibaresi var. Eğer kulüpler deplasmanlara 25 kişiden fazla sayıyla çıkarlarsa, fazla rakamın masraflarını kulüpler kendi ceplerinden karşılayacaklar.
İSİM HAKKI İÇİN DE PARA ALACAK
Türkiye Futbol Federasyonu, 3. ve 2. lig kulüpleri için attığı bu devrim gibi adım sonrası, her kulübe isim hakkı olarak para verecek. 3. ve 2. Lig'deki her grup için 5 milyon lira olarak belirleme yapıldı. Her gruptaki kulübe 5 milyon lira paylaştırılacak. Örneğin, 18 takımla 3. L1  Grupta yer  alan B.Vanspor federasyondan  yaklaşık  278 bin lira alacak.

Bakmadan Geçme