ÇADIRDA YAŞAYAN AİLE YARDIM BEKLİYOR

Van depreminin ardından evleri ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelen Kokoçin ailesi biri özürlü 9 nüfusuyla çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Recep Kokoçin havaların soğuduğunu belirterek, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istedi.

Burhan Ergin

2011 yılında Van’da meydana gelen deprem sonrası evi ağır hasar gören Kokoçin ailesi çadırda yaşam mücadelesi veriyor. İşsiz olduğunu ve iş bulamadığını belirten Recep Kokoçin, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Yurt genelinde havaların soğuması dışarıda kalan evsizlerin yaşam mücadelesini daha da zorlaştırıyor. Hava sıcaklığının geceleri hissedilir derecede düşmesi ile derme çatma barakalar ve çadırlarda yaşayan vatandaşların zorlu yaşam koşulları yürek sızlatıyor. Edremit Süphan Mahallesi Umut Sokakta çadırda zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Recep Kokoçin, kendisine iş verilmesini ve ailesinin çadırdan kurtarılmasını bekliyor.

“Sağlıksız ortamda yaşama tutunmaya çalışıyoruz”

Şu an kaldıkları naylondan yapma derme çatma çadırda zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiren Kokoçin, “2011 yılında meydana gelen deprem sonrası evimiz ağır hasar gördü. TOKİ konutlarından ev çıktı fakat maddi durumumuz el vermeyince konutu alamadık. Şuan ailemle birlikte çadırda yaşıyorum. 7 çocuğum var, ikisi ilk okul, biri ana okuluna gidiyor. Dördü de okula gitmiyor. Önümüz kış, çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Özürlü bir oğluma verilen 500 lira dışında gelirimiz yok. Şuan çok kötü durumdayız. Kaymakamlık, belediye ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Eşim ve çocuklarımla birlikte sağlıksız bir ortamda yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Çocuklarım için çok üzülüyorum” dedi. 

Kokoçin ailesinin depremde hasar gören evi

 

Bakmadan Geçme