ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Van Belediyesi, kentin birçok mahallesinde asfalt, parke taşı, su ve kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları memnuniyetle karşılayan halk, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın tutuklanmasını ise kabul etmeyeceklerini belirtti.

Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Van Belediyesinin kentte devam eden çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Selimbey ,Seyrantepe, Beyüzüm, Karşıyaka ve Hacıbekir mahallelerinde yapılan çalışmaları gezen Abi, çalışmaların aksamaması ve hızlandırılması konusunda talepte bulundu.

“Ağaç sitesi yolu asfaltlandı”

Abi ve beraberindekiler ilk olarak Seyrantepe mahallesinde asfalt ve parke taşı çalışmasını denetledi. Ağaç Sitesi yolunda tamamlanan asfalt çalışmasını gezen Abi, site esnafının yoğun ilgisiyle karşılandı. Esnaflar; Abi’ye memnuniyetlerini iletirken, Abi ise çalışmaların aralıksız süreceği sözünü verdi. Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya yapılanların büyük bir haksızlık olduğunu belirten site esnaflarından Hamza Akbaş, Kaya’ya yapılanı asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Akbaş, site caddelerinin daha önce çamurdan ve çukurlardan geçilemediğini aktararak, yapılan asfalt çalışmasından sonra yollarının çok güzel olduğunu tüm esnaflar olarak bundan son derece memnun olduğunu ifade etti. Akbaş ayrıca sadece sitelerinde değil kentin tüm noktalarında yapılan çalışmalardan dolayı belediyeden memnun olduklarını söyleyerek, tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Ağaç sitesi esnaflarından Hamit Deniz de belediyenin yapmış olduğu tüm çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını ve bu çalışmalardan son derece memnun olduklarını belirtti.

“Seyrantepe Mahallesi’ne 7 km asfalt ve 30 bin m2 parke taşı”

Abi ve beraberindekiler daha sonra yine Seyrantepe Mahallesi Işıklar Camisi önünden geçen minibüs güzergahında yapılan yol genişletme ve asfalt çalışmalarını inceledi. Yapılan çalışmalarla ilgili birim amirlerinden bilgi alan Abi, çalışmaların hızla devam etmesi ve hassasiyet gösterilmesini istedi. Mahallede toplamda 7 km asfalt çalışması yapacak olan Van Belediyesi çalışmalarının bitirmesi ile beraber mahallenin yol ve altyapı sorunlarını bitirme noktasına getirecek.

Seyrantepe Mahallesi sakinlerinden Hacı Teker, yapılan çalışmalardan dolayı belediyeye çok teşekkür ederek, Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya yapılanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Abi: Sağlık Ocağı çevresi asfaltlanacak

Seyrantepe Mahallesi’ne düzenlenen gezide Abi’nin yanına gelen 14 Nolu Sağlık Ocağı Doktoru Faysal Çelebi, mahallede yapılan hizmetlerin dolayı Belediye Başkanı Kaya’ya ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederek, bir talepte bulundu. Sağlık Ocağı çevresindeki yolların asfaltlanması ve çevre düzenlenmesi isteyen Çelebi’nin isteği Abi tarafından memnuniyetle karşılandı. Abi, Sağlık Ocağı çevresinin kısa bir süre içerisinde asfaltlanması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Mahalle çalışmalarına eşlik eden Seyrentepe Mahalle Muhtarı Ekrem Elmas ise, “Kısa bir süre önce mahallemizin sorunlarını Van Belediye Başkanımız Bekir Kaya’ya iletmiştik. Sayın Başkanımız Bekir Kaya bizlere çalışmanın yapılacağına dair söz vermişti. Bu sözün ardından mahallemizde çalışmalarımız başladı. Mahallemizde asfalt çalışmaları devam ediyor, asfalt çalışmalarının hemen ardından parke taşı ve kaldırım çalışmalarımız başlayacak. Bu yıl mahallemizdeki tüm ara yollar ve minibüs güzergahları asfaltlanarak, parke taşı çalışması yapılacak. Belediyemiz mahallede çok önemli ve güzel çalışmalar yapıyor” dedi.

Abi: Duvarlarını yıkan aileleri mağdur etmeyeceğiz

Abi ve beraberindekiler daha sonra mahallede yol çalışması devam eden minibüs yolunda incelemelerde bulunarak mahalle sakinleriyle sohbet etti. Vatandaşların çalışmalara yardımcı oldukları için hepsine ayrı ayrı teşekkür eden Abi, mahalle yollarının en güzel şekilde yapılacağının sözünü verdi. Abi, ayrıca genişleme çalışmalarında duvarları yıkılan ailelere duvarlarını tekrar yapmaları için çimento ve briket verileceğini söyleyerek, halkı mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Yol genişlemesi çalışmalarının rahat yapılması için kendi duvarını yıkan mahalle sakinlerinden İbrahim Kaya’da hizmetin insanlar için yapıldığını söyleyerek, “Daha önce evlerimizde tozdan dolayı oturamıyorduk. Bu yolda saatte 100 araç geçiyordu ve biz tozun içerisinde kalıyorduk. Bu yolların asfalt çalışmalarının bitmesi ile birlikte bu sıkıntıdan kurtulacağız. Bu kadar önemli çalışmaları görmemek ‘körlüktür’ herkes bu çalışmalara şahit olsun” diye konuştu.

Hacıbekir, Karşıyaka, Düzyol ve birçok mahallede çalışmalar devam ediyor

Abi ve beraberindekiler daha sonra belediyenin Düzyol Caddesi’nde devam eden çalışmalarını yerinde inceleyerek, Karşıyaka Mahallesine geçti. Karşıyaka mahallesinde toplamda 30 bin m2 yapılacak olan parke taşı çalışmalarını inceleyerek çalışanlardan bilgi alan Abi, çalışmaları devam eden ekiplere çalışmalarının en güzel şekilde yapmaları için uyarı yaptı. Abi ve beraberindekiler son olarak Hacıbekir Mahallesi’nde yapılan yol genişletme ve parke taşı çalışmalarını inceledi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılanan Abi, mahalle sakinlerine çalışmalara verdikleri desteklerden ve dayanışmalarından dolayı teşekkür ederek, mahallelerinde devam çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağının haberini verdi. Belediye Başkan Vekili Sabri Abi çalışmalarının hızla devam edeceğini vatandaşların biraz daha sabırlı olmasını isteyerek sezon sonuna kadar çalışmalarını en güzel şekilde bitireceklerini ve kimsenin bundan şüphesinin olmamasını istedi. vanhaber,haberlervan,sabri abi,çalışma,vanbelediyesi

Bakmadan Geçme