Canan Karatay bu besini önerdi!

Prof. Dr. Canan Karatay en şifalı besinleri paylaştı. Karatay'a göre ekmek yerine lezzetli ve sağlıklı kuruyemişleri tüketerek hem daha tok hem de daha sağlıklı olabilirsiniz.

Aşırı ekmek tüketimi sağlığınız için zararlıdır. Ekmek yerine alternatif arayanlar için Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerisi, aynı tokluğu sağlayabilen ve çabuk acıkmanıza engel olacak kuruyemişler olduğunu söyledi. Kan şekerinin hızla düşmesine sebep olan ekmek yerine bu sağlıklı kuruyemişlerin tüketilebileceğini paylaştı.

Sağlıklı kuruyemişlerden ilki olan ceviz en sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Diyet listelerinin de vazgeçilmezlerinden olan ceviz tok tutma özelliği ile pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Düzenli olarak ceviz tüketmek vücudu daha güçlü hale getiriyor. Sodyum, doymuş yağ ve trans yağ oranları düşük olan ceviz, A ve C vitamini, demir, kalsiyum, protein açısından günlük değerin en az yüzde 10'unu içerir. 

Ceviz kalp-sağlıklı olduğundan lipid panelinizi olumlu yönde etkileyebilir, bu da vücudunuzdaki LDL kolesterolü gibi  "kötü kolesterolü" azalttığı anlamına gelir. Circulation'da 2021 yılında yayınlanan bir araştırma sonucunda, iki yıl boyunca günde yaklaşık iki porsiyon ceviz tüketen yaşlı yetişkinlerin LDL yani kötü kolesterol seviyelerini düşürdüğünü ortaya çıkardı.

Kaynak: Posta

Vansesi Gazetesi/ Van Haber

Bakmadan Geçme