CANAVAR VAN'A GETİRTTİ

İstanbul'da yaşayan Turgut Sancak (20) bir zamanlar esrarengiz efsanelerle dilden dile dolaşan, heykeli dikilen ve bazı filmlere bile konu olan 'Van Gölü Canavarı' merakı ile Bitlis'in Tatvan ilçesine geldi.
Tatvan'daki Van Gölü sahillerini gezen Turgut Sancak, uzun yıllardır efsanesi dilden dile dolaşan canavarı görebilmek ve yöre halkından dinlemek için geldiğini söyledi. İlk olarak televizyonlardan gördüğü canavar efsanesini daha sonra internetten araştırdığını belirten Sancak, uzun zamandır süren hayalini gerçekleştirmek için bu yılki yıllık iznini kullanarak Tatvan'a geldiğini, daha sonra Van'a geçeceğini belirtti.
Yaklaşık bir haftadır Tatvan'da konakladığını anlatan Turgut Sancak, "En büyük hayallerimden biri Van Gölü Canavarını görmekti. Bu hayalimi geç de olsa gerçekleştirmek için Tatvan'a geldim. Yaklaşık bir haftadır Tatvan'da konaklıyorum. Her sabah erken kalkarak canavarı görebilirim umuduyla sahile geliyorum. Ancak şimdiye kadar her hangi bir bulguya rastlamadım. Ama eminim ki burada bir bulguya rastlamasam da en azında efsaneyi bire bir yaşayan insanlardan tekrar dinliyorum" dedi
Yıllardır çok sayıda yöre halkı tarafından görülen, hatta heykeli bile dikilmesine rağmen uzmanların bir türlü tespit edemediği efsaneyi bir süre Tatvan'da arayacağını dile getiren Sancak, daha sonra Van'ın Erciş ilçesine geçerek bir süre de canavarı orada arayacağını anlattı. Vapurla bir süre gölde incelemelerde bulunan Sancak, "Uzun zamandır buralara gelmeyi planlıyordum. Ancak bir türlü fırsat bulamıyordum. Bu yıl gelmeye kararlıydım. Ve planda bir değişiklik olmadı. Her şey yolunda gidince yıllık izne çıkıp buraya geldim. Van Gölü Canavarını çok merak ediyorum. Buradaki vatandaşlar canavarın çoktandır görülmediğini söylüyor. Bazıları ise ölmüş olabileceğini belirtiyorlar. Ben de burada birkaç gün daha gezip Erciş'e geçeceğim oradaki incelemelerimin ardından tekrar Tatvan'a dönüp İstanbul'a geri gideceğim" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme