Çatak'ta çiftçilere sıvat desteği

Van'ın Çatak Belediyesi, kırsal mahallerde meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu teknesi (SIVAT) montajı yapmaya başladı.

Van'ın Çatak ilçesi Belediyesi, kırsal mahallelerdeki hayvanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla önemli bir adım attı. Havaların ısınması ve su kaynaklarının azalmasıyla birlikte, çiftçilerden ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Belediye, Uzuntekne Mahallesi'nde SIVAT (Su İhtiyacı Var Olan Yerlere Tanker) montajı çalışmalarına başladı.  Belediye iş makineleriyle taşınan SIVATlar, mahalle sakinleri ve belediye personeli tarafından yaylalara monte edilerek su ile dolduruldu. Bu uygulama, hayvanların doğal ortamlarında su ihtiyacını karşılamalarını sağlamak ve çiftçilere önemli bir destek sağlamak amacıyla hayata geçirildi.  
 

Çalışmaları yürüten Çatak Belediyesi ekipler, projenin hayvanların refahını artıracağını belirterek, "Yaylalarda otlayan hayvanlar için su erişimi çok önemlidir. SIVAT projemiz sayesinde, hayvan sahipleri bu ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabilecekler" dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme