Çavuşoğlu: DAEŞ armasını da taksınlar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD askerlerinin YPG arması takmasına tepki gösterdi 'Onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar' dedi.

PKK'nın Suriye kolu YPG, ABD özel kuvvetlerinden askerlerin ve koalisyon hava saldırılarının desteğiyle IŞİD'in kontrolündeki Rakka'yı ele geçirmek için başlattığı saldırıyı sürdürürken, ABD askerleri de ön saflarda YPG'lilerle birlikte görüntülendi. Amerikan askerlerinin kolundaki YPG arması dikkat çekerken, Ankara'dan bu duruma tepki geldi.

Antalya'da düzenlenen, Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkelere Yönelik İstanbul Eylem Programı'nın Yüksek Düzeyli Kapsamlı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısında konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar, Afrika’ya gittikleri zaman da Boko Haram’ın armasını taksınlar... Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD'nin askerlerinin bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez."

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, konuyla ilgili olarak "Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı" açıklamasında bulunmuştu.

Bakmadan Geçme