Centilmence seçim istiyoruz

01 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek 26. dönem milletvekili genel seçimleri ile ilgili Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı. Vali İbrahim Taşyapan, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerin centilmenlik içerisinde geçmesini arzu ettiklerini söyledi.

Hacı Yılmaz

Seçim Güvenliği Toplantısı Vali İbrahim Taşyapan'ın başkanlığında Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Oğuz ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Vali İbrahim Taşyapan, 1 Kasım'da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinin bir bayram şöleni içerisinde geçmesi dileğin bulundu.

1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde vatandaşların özgür iradeleriyle sandıklara giderek diledikleri partiye özgürce oylarını vermelerini istediklerini söyleyen Vali İbrahim Taşyapan, bu konuda il ve ilçe seçim kurullarıyla koordineli olarak çalışmakta olduklarını kaydetti.

Seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması için çalıştıklarını ifade eden Vali Taşyapan, seçimlerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu belirterek şunları söyledi:  "Bizim arzumuz, isteğimiz serbest propaganda döneminin centilmenlik içerisinde geçmesi ve partilerimizin propagandalarını kanunlar çerçevesinde yapmalıdır. Bu konuda güvenlik birimlerimizle olan irtibatları ve propaganda dönemindeki vatandaşlarımızın da bir takım hak, hukuklarına saygı gösterme gibi konularda fikir alışverişinde bulunacağız. 4 yılda bir ülkemizde genel seçimler yapılarak, vatandaşlarımızın temsilcilerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi oluşmaktadır. Bizim görevimizde Türkiye'de YSK'nın kontrolünde, hakemlerimizin denetiminde yapılacak olan seçimleri güven içerisinde yaptırtmak, vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle sandıklara giderek diledikleri partiye özgürce oylarını vermelerini temin etmek, bunun aksine olan davranışlar konusunda da gereken tedbirleri almaktır. Bu konuda il ve ilçe seçim kurullarıyla koordineli olarak çalışmaktayız. Ben seçimin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah iyi bir ortamda seçim propaganda dönemini geçiririz. Bunun neticesinde de seçimimizi yaparak ülkemizin demokrasisini, olgunluğunu bir kez daha bütün dünyaya gösteririz. Bunu da hep beraber başaracağımıza da inanıyorum. Toplantıya katılan tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan toplantı, basına kapalı devam etti.

Bakmadan Geçme