• Haberler
  • Politika
  • Çetin, Kürt halkının her şeyden önce barışa ihtiyacı var

Çetin, Kürt halkının her şeyden önce barışa ihtiyacı var

Barış ve Demokrasi Partisi Edremit Belediye Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan seçim çalışmaları ev ziyaretleri ve halk toplantılarıyla sürdürüyor.

Vansesi Haber Merkezi

Eş başkan adayları Süphan Mahallesi’nde bulunan İş Geliştirme Merkezi ( İŞGEM) ve civarındaki esnafları ziyaret ederek burada bulunan işletme sahiplerinin sorunlarını dinledi.

İŞGEM’de kısa bir konuşma yapan Abdulkerim Sayan, bölgede yanlış politikalar nedeniyle insanların  artık ekmeğini kazanacak bir olanak bulamadığını söyledi. Sanayi anlamında içaçıcı gelişmeler olmadığından küçük çaplı işletmelerin de çoğunun zarar ederek kepenklerini kapatmak zorunda kaldığını ileri süren  Sayan, BDP’li belediyeler olarak her zaman bölgelerinde yapılacak olan her istihdam çalışmalarına  yardımcı olduklarını ve bundan sonrada olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Eş Başkan adayı Sayan, Çiçekli Beldesi ve bağlı köylerde ev ziyaretleri yaparak yurttaşlarla bir araya geldi.

Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin ise Eminpaşa Mahallesi’nde ev ziyaretleri ve halk toplantılarına katıldı. Toplantılarda konuşan Çetin, Kürt halkının uzatmış olduğu barış elinin her zaman havada kaldığını belirtti. Çözüm süreciyle birlikte ülkede onurlu bir barışın umudunun filizlendiğine dikkat çeken Çetin, AKP hükümetinin somut adımlar atmayarak çözüm sürecini baltalamaya dönük savaş lobilerine hizmet ettiğini söyledi. 30 Mart seçimlerinden sonra AKP hükümetinin adım atmaması halinde artık Kürt tarafının muhatap sorunun u ortadan kaldırarak kimseden bir şey beklemeden kendi öz gücüne dayanarak demokratik özerkliği inşa edeceğini ve Kürt halkının özgürlüğünü esas alan bir siyaset izleyeceğini söyledi. Van’da AKP’li adayların gittikleri her yerde halka Van’ın nüfusu kadar kadro sözü verdiğini ileri süren  Çetin, “Kürt halkının her şeyden önce onurlu ve kalıcı bir barışa ihtiyacı var. Eğer bu halkı siz barışı değil de para pul vererek avutacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kürt halkı onurlu bir halktır her şeyden önce özgürlüğünü düşünür ve kalıcı bir barışın mücadelesini verir “ diye konuştu.

Bakmadan Geçme