Cevdet Özgökçe Güven Tazeledi

TÜRSAB seçiminde 82 geçerli oyun 55’ini alan TÜRSAB Doğuanadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, güven tazeledi.

İlhan Siyahtaş

38 BYK arasında Van TÜRSAB olarak Türkiye birincisi olduklarını söyleyen Özgökçe hafta sonu yapılan ve iki adayın yarıştığı TÜRSAB Doğuanadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı seçimini mevcut Başkan Cevdet Özgökçe bir kez daha kazanarak güven tazeledi. TÜRSAB Van İl Başkanlığı olarak Van’da çok önemli işler yaptıklarını belirten Özgökçe, 400 bin TL’lik bir büro aldıklarını ifade etti.

“Türkiye’de şuanda kirli bir savaş yürütülmektedir”

Özgökçe yaptığı açıklamada, “Doğu Anadolu bölgesel yürütme kurulu seçimleri iki yılda bir yapılıyor. Yaklaşık iki ay önce seçim takvimimiz belli olmuştu. Bir arkadaşımız kendi listesi ile seçimlere girdi. Haldi turizm sahibi Murat Beyaz arkadaşımız kendi listesini oluşturarak bize rakip oldu. Seçim takvimimiz belli olduktan sonra kendisini aradım 17 Ocak tarihinde seçimimiz olacak bilginiz olsun dedim.  Seçim süreci boyunca bölgede çalışmalar yaptık. Acentelerimizi ziyaret ederek çalışmalarımızı yürüttük. Kendimize özgüvenimiz vardı, çünkü çok verimli ve Turizm alanında ciddi işler yaptık. Daha önce kendi yerimiz olmadığından dolayı 400 bin TL’lik maliyetle TÜRSAB’a bir büro satın aldık ve çalışmalarımızı şuan bu büroda yürütüyoruz. Bölge denetimlerimizi yürütmek için genel merkezimiz tarafından resmi bir araç tahsis edildi.  Acentelerimiz içinde kaçak çalışan acentelerimiz vardı ve bunlarla ilgili ciddi bir çalışma yaptık, yaptırım uygulayıp kaçak acente sayısını çok azami bir sayıya indirdik. Şuan bölgemizde kaçak acentemiz yok diyebiliriz. 38 BYK arasında Van TÜRSAB olarak birinci olduk. Malum olunduğu gibi Türkiye’de şuanda kirli bir savaş yürütülmektedir. Buda bölgemiz açısından çok zarar vericidir. Bölgede yaşanan olaylardan dolayı bölgemize hiçbir şekilde turist getiremiyoruz. Daha önce kentimizde yaşanan depremden dolayı üye aidatlarımız genel merkezimiz tarafından af edildi” diye konuştu.

“Seçimlerimizi olaysız bir şekilde tamamladık”

Özgökçe, “Çok büyük bir katılım vardı. Bu seçime 87 acentemiz içerisinde 82 acentemiz gelip oy kullandı. Seçimlerimizi olaysız bir şekilde tamamladık. 82 geçerli oyun sayıldığı seçimlerde 55 oy alarak yönetim kurulu ile birlikte seçimleri tekrar kazandık. Rakip olan arkadaşımız ise 27 oy aldı. Cevdet Özgökçe, Taner Baskın, Vedat Yağar, Seda Akın, Nihat Karademir, Yusuf Kuşan, Engin Pişkin olarak seçimi kazandık.  Hakkari, Muş, Bitlis ve Van olmak üzere 4 ilimiz doğu bölgesine bağlı. Daha öncesinde bölgemiz daha genişti ve TÜRSAB olarak bu genişlikte bir çalışma yürütemiyorduk. Bundan dolayı doğu Karadeniz bölgesi Erzurum ili öncülüğünde Ardahan, Kars ve Ağrı illeri Doğu Karadeniz bölgesi olarak seçildi. Şuan sadece dört il Doğu Anadolu bölgesel yürütme kuruluna bağlıdır” dedi.

 “İran pazarındaki çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız”

Van, İran’ın dünyaya açılan penceresi olduğunu söyleyen Özgökçe, “Bilindiği gibi iki gün önce İran üzerindeki ambargo kalktı. Bizim güzümüzde Van, İran’ın dünyaya açılan bir penceresidir. Bizim biran önce İran Pazarındaki çalışmalarımızı yoğunlaştırmamız gerekmektedir. Van’daki mülkü idari amirlerimizden ricamız, sınır kapısının biran önce iyileştirilmesidir. Dünya standartlarında daha işlevli hale getirilmesidir. Sınır kapısına gelen konukların çok uzun süre beklemeden ilimize gelmelerini talep etmekteyiz. Bununla ilgili gerekli çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Bizim Van’daki otellerimiz gerçekten çok donanımlı ve turistlerin rahatlıkla gelip konaklamalarını sağlayacak kapasitededirler. Van Türkiye’nin büyük bir metropol şehridir. Van,  İran’ın dünyaya açılan penceresi aynı zamanda Doğunun da Türkiye’ye açılan penceresi konumundadır. Günlük uçak seferleri kapasitesinin yüksek olduğu bir ilimizdir. Van’ın ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin yeni bir turizm alanı olacağını düşünüyorum. Batı bölgelerindeki turizm potansiyelleri kendilerini kanıtlamış durumda. Van bu anlamda yeni bir destinasyon pazarı olacak. Bu konuda TÜRSAB olarak ciddi çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme