CHAKLESS GAZETECİLERİ AĞIRLADI

İkinisan Caddesi üzerinde hizmet veren Van'ın markası Chakless Cafe ve Restaurant Vanlı gazetecileri yemekte ağırladı.

Rıdvan Can – Burhan Ergin

Müstecirliğini Azat Işık, Haşim İnan ve İsrafil Hemedan’ın yaptığı “Chakless Cafe ve Restaurant’ın hizmete açılışının birinci yıldönümü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecileri yemekte ağırladı. Gazetecilere usta aşçı Adem Ergin tarafından hazırlanan kaburga dolması ikram edildi. 

“Çok ciddi teklifler alıyoruz”

Türkiye’nin büyük şehirlerinden Chakless şubeleri açılmasına yönelik teklifler aldıklarını söyleyen Chakless Cafe ve Restaurant ortaklarından Azat Işık, “Açılışımızı gazeteci arkadaşlarımızla birlikte yapmıştık. Birinci yılımızı tamamladığımızdan dolayı yine gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Chakless Cafe ve Restaurant olarak kendi markamızı kurduktan sonra birçok şehirden markamıza teklifler almaya başladık. İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’dan çok ciddi teklifler var. Şuan alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu kamuoyuna açıklayacağız” şeklinde konuştu. 

“İkinisan Caddesi’ne farklı bir canlılık getirdik”

Profesyonel bir ekiple çalıştıklarını söyleyen Işık, “Profesyonel bir mutfak, profesyonel bir ekiple 20 yıllık tecrübeyi işin içine katarak Chakless’i yarattık. İnsanlar Chakless’in anlamı ne diye soruyor. Chakless çok düşünülerek, üstünde bilge insanların çalışarak ortaya çıkardığı bir isimdir. Chakless, İngilizce de çikolatanın içinde yer alan özel ve çikolataya lezzet katan bir maddeye verilen isimdir. Bizde Van’ımızda yeme içmeye çok özel lezzet katan bir markayız. İkinisan Caddesi’ne farklı bir canlılık getirdik” dedi. 

“50 kişiyi istihdam ediyoruz”

Deneyimli personel kadrosu ile Vanlılara hizmet sunduklarını söyleyen Işık, “Mekanımızda 3 ayrı oturma alanı var. İçeriye ilk girdiğiniz zaman camlı bir ağaç mimarisi var. İlk burası sizi karşılıyor. Kar yağdığı zaman insanlar cam içinde yer alan ağacın resmini çekmek için sıra bekliyor. Yan tarafta oturma gruplarımız mevcut. Yiyeceklerin yanı sıra nargilelerimiz var. Bu konuda da profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Siz ne kadar tecrübeli olursanız olun, arkanızda sağlam bir ekip olmadığı zaman başarılı olamazsınız. Yeme içme işi bir ekip işidir. Ekip tecrübeli olmayınca başarılı olamazsınız. Arkadaşlarımız tecrübeli olmasına rağmen hizmet içi eğitimden geçiriyoruz. 50 kişiye iş imkanı yaratıp istihdam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Cafe sektöründe önemli bir eksikliği giderdik”

Chakless Cafe ve Restaurant’ın diğer ortağı Haşim İnan ise Van’da cafe sektöründe önemli bir eksikliği giderdiklerini belirterek, “Daha önce gelen misafirlerimizi ağırlayacağımız güzel bir mekan yoktu fakat biz Chakless’i hizmete açtıktan sonra hemşehrilerimiz misafirleriyle birlikte rahat bir şekilde gelip güzelce vakit geçiriyorlar. İstanbul’dan çok iyi bir mimar getirerek güzel bir dekorasyonla farklı bir konsept ortaya çıkardık. Çok şükür planladığımız gibi birinci yılımızın sonunda hedeflerimizin üstüne çıktık. İstanbul Bahçeşehir, Ankara Çukurambar, ve Diyarbakır’da şube açmayı düşünüyoruz. Birkaç teklif daha var ama şuan gelen teklifleri değerlendiriyoruz” diye konuştu. 

 

Bakmadan Geçme