CHAKLESS LEZZETLERİYLE İKİNİSAN'DA

İkinisan Caddesi üzerinde hizmete açılan ve Van'ın markası 'Chakless Restaurant Cafe' dünya markası olma yolunda ivme kazandı. İşletme Müdürü Azat Işık, Van'ın en görkemli caddelerinden olan İkinisan'a Chakless markasıyla prestij kazandırdıklarını söyledi.

Rıdvan Can

Vanlı genç Azat Işık ve Haşim İnan tarafından hizmete açılan “Chakless Restaurant Cafe” Türkiye’ye açılacak. Basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan işletme müdürü Azat Işık, “Farklı bir yiyecek, içecek sektörüne girerek, Van’da bir ilki gerçekleştirdik. Kendi mekanımızla işletme açmanın zamanı geldi düşüncesiyle Haşim İnan ile ortaklaşa bu işyerini hizmete açtık. Acaba farklı bir markayı mı buraya getirelim diye ama biz o kadar para vereceğimize kendi markamızı yaratalım dedik. Netice itibariyle kendi markamız olan Chakless’ı kurduk” dedi.

“Birçok ilden teklif alıyoruz”

Birçok şehirden Chakless şubeleri açılmasına yönelik teklif aldıklarını söyleyen Işık, “Kendi markamızı kurduktan sonra birçok şehirde markamıza teklifler almaya başladık. Yoğunlukla Antalya olmak üzere Diyarbakır, Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde Chakless’i kuralım diye teklifler geliyor. Bizim de bir hedefimiz var. Önümüze bir hedef listesi koyduk. İnşallah bizde hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Mekânının tasarımı için profesyonel bir mimarla çalıştık. Türkiye’nin en iyi mimarlarından biri olan Serdar Güntaş ile birlikte çalıştık. İşini çok severek yapan bir arkadaşımız. Bir insan bebeği ile nasıl ilgileniyorsa Serdar arkadaşımızda işiyle o şekilde ilgileniyor ve çalışıyor. Bizim dışımızda Van’da önemli bir projeye daha imza atmayı hedefliyor. Bir iş adamıyla güzel bir iş ortaya çıkaracak” dedi.

“Profesyonel ekiple hizmet veriyoruz”

Mutfakta profesyonel bir ekiple çalıştıklarını söyleyen Işık, “Profesyonel bir mutfak, bir ekiple ve 20 yıllık tecrübeyi işin içine katarak Chakless’i yarattık. İnsanlar Chakless’in anlamı ne diye soruyor. Chakless çok düşünülerek, üstünde bilge insanların çalışarak ortaya çıkardığı bir isimdir. Chakless, İngilizce de çikolatanın içinde yer alan özel ve çok lezzet katan bir maddeye verilen isimdir. Bizde İkinisan Caddesine yeme içmeye çok özel lezzet katan bir markayız. Bizi tercih eden insanlarda tatlı insanlar olduğu için bizde çikolatadan yola çıktık. 52 çalışanımız var. İkinisan Caddesi’ne farklı bir canlılık getirdiğimizi düşünüyorum. Hatta bu konuda esprilerde yapılıyor. İnsanlar benim buradaki dairenin fiyatı 300 bin liraydı, Chakless geldikten sonra 350 bin lira yaptım esprileri de yapılıyor” diye konuştu.

“Etlerimiz çok beğeniliyor”

Dünya mutfağının işletmede yer aldığını belirten Işık, ayrıca Türkiye’de şu aralar ön planda olan steak houseyi de mutfaklarında bulundurduğuna dikkat çekerek, “Mutfak olarak dünya mutfağı bizde bulunuyor. Steak’ta iddialı bir mekanız. Etlerimiz çok beğeniliyor. Bu etlerimiz dışardan geliyor. Steak etlerini Van’da bulamıyoruz. Bir ilke daha imza atarak yöresel yemeklerimize yer verdik. Karadeniz, Marmara, Ege ve diğer birçok bölge ve ilden yemekler koyduk menümüze. Belli bir menüye bağlı kalmadık. Yapıyorsak farklı bir şey yapalım dedik ve birçok menüyü buraya getirdik” şeklinde konuştu.

“Mekanımızda 3 ayrı oturma alanı var”

İşletme hakkında da bilgiler veren Işık, “Mekanımızda 3 ayrı oturma alanı var. İçeriye ilk girdiğiniz zaman camlı bir ağaç mimarisi var. İlk burası sizi karşılıyor. Kar yağdığı zaman insanlar cam içinde yer alan ağacın resmini çekmek için sıra bekliyor. Şurada ayrı sedir koltuklar var. Yiyeceklerin yanı sıra nargilelerimiz var. Nargileler Dubai’den geliyor. Türkiye’den nargile temin etmiyoruz. Bu konuda da profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Siz ne kadar tecrübeli olursanız olun, arkanızda sağlam bir ekip olmadığı zaman başarılı olamazsınız. Yeme içme işi bir ekip işidir. Dünyanın en iyi müdürünü getirin arkanızdaki ekip sağlam olmayınca başarılı olamazsınız. Arkadaşlarımız tecrübeli olmasına rağmen bir haftalık eğitimden de geçti” ifadelerini kullandı.

“Chakless İngilizce bir kelimedir”

Hedefleri hakkında da konuşan Işık, “Dediğim gibi Van markası olarak hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz arasında Türkiye’de markalaşmak var. Birkaç yıl içinde Türkiye’nin birçok yerinde Chakless’i göreceğiz. Var olan teklifleri değerlendirecek ve Türkiye’nin birçok noktasına ulaşacağız. Bu anlamda da önemli bir yol kat edeceğiz. Chakless İngilizce bir kelimedir. Çoğu insan Chakless Latince’de Azad’dır diyor. Bende kimseyi kırmadan evet diyorum” dedi.

“İkinci bir projemiz daha var”

Van’a yeni bir proje daha kazandırma hedeflerinin olduğuna değinen Işık, “İkinci bir projemizde Van’ı simgeleyen bir çalışma yapacağız. Edremit ilçemizde böyle bir proje düşünüyoruz. Allah’ın izniyle daha farklı bir çalışma yaparak önemli bir yenilik yapacağız. Burada 52 insan ekmeğini kazanıyor. Bu da 52 hane anlamına geliyor. Bu da önemli bir istihdamdır. Çok sayıda arkadaşımız evli insanlardır. Bugün Organize Sanayide bir fabrika açılıyor 20-30 kişi çalışıyor. Ancak burası bir yiyecek ve içecek mekanı olmasına rağmen 50’nin üzerinden insan çalışıyor. Bu da önemli ve farklı bir detaydır. Dünya’da birçok önemli firma ve isim yapmış markalar var. Bunlarda bizim gibi böyle başladı. Bizim de böyle bir hedefimiz var. Chakless’i Türkiye’nin her yerinde markalaştırmayı hedefliyorum. Teklifler geldiği zamanda çok gururlanıyorum” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme