CHP İL BAŞKANI KURUKÇU: ÖZERKLİK BÖLER

Başkanlık sistemine de, özerkliğe de karşı olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, 'Başkanlık sistemi Türkiye'yi ayrımcılığa, diktatörlüğe götürür. Özerlik ise bölmeye götürür' dedi. Korukçu, 21 Şubat'ta Pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van'a geleceğini, Doğu ve Güneydoğu CHP İl Başkanları ve Meslek Odaları ve STK temsilcileriyle Van'da düzenlenen toplantıda bölge sorunlarının görüşüleceğini söyledi.

Hacı Yılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, imar sorunu, yapı ruhsatı, otogar, yollar, hastaneler gibi birçok önemli sorunların olduğunu söyledi.

Türkiye'de bir Kürt sorunun olduğunu ve çözülmesi gerektiğini belirten Kurukçu, "Türkiye'de Kürt sorunu var. Ama ben ülkemin bölünmesine parçalanmasına karşıyım. Ben başkanlık sistemine de özerkliğe de karşıyım. Başkanlık sistemi Türkiye'yi ayrımcılığa, diktatörlüğe götürür. Özerlik ise bölmeye götürür" dedi.

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, İl Başkan Yardımcısı Kasım Beyaz ve Tuşba İlçe Başkanı Nizamettin Gürbüz ile birlikte gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

"Partimize küskün olan kitleler var"

CHP Van İl Başkanlığına 40 gün önce atandığını belirten Kurukçu, "Aslında 4-5 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisindeyim. Bu partinin yabancısı değilim. Partinin eksi ve artılarını bu 4-5 yıl içerisinde gören,  bilen birisiyim. İmkanlarımız doğrultusunda bu eksileri artıya çevirmek, yanlışları düzeltmek istiyoruz. Partimize küskün olan kitleler var. Özellikle bu kitleleri tekrar aramıza alıp, partinin sahipleri olduklarını hatırlatıp bir ağabey olarak gelip bize yol göstermelerini istiyoruz. Bu çalışmayı en kısa sürede başlatacağız. Van ve bölgede sıkıntılar had safhada. Biz parti olarak dini, dili, ırkı ne olura olsun insan ölümlerine karşıyız. Bunun altını sürekli çiziyoruz. Bölgeye huzur ve refahın gelmesi için parti olarak elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bir vatandaş olarak, bir insan olarak bu yaşananlardan hoşnut değiliz" diye konuştu.

"Van'ın sorunları had safhada"

İnsan ölümlerine karşı olduklarını söyleyen Kurukçu, "Türkiye savaşa giriyor değil, Türkiye bir savaşın içerisindedir. Bu akan kanda durmalıdır. Türkiye'mizin acil ama acil bir barışa ihtiyacı var. Van'ın sorunları zaten had safhada, bugün yerelde iktidar HDP, genelde iktidar AKP imar sorunu, yapı ruhsatı, otogar, yollar, hastaneler olsun Van çok iyi yönetilmiyor. Evet yönetiliyor ama iyi yönetilmiyor. Bunun için sorun ve sıkıntılarımız had safhada. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Van'da bir milletvekilimiz yok. Bir belediye başkanımız yok. Belki İŞKUR'a eleman alamıyoruz, belki ihale dağıtamıyoruz. Ama en azından birilerinin hakkını birilerine yedirmemek, mazlumların hakkını korumak için çabalayacağız" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet Halk Partisi 20 ve 25 yıl sadece Ege ve Akdeniz'e kapandı"

Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın CHP tabanında bir soğuma görüyorum şeklindeki açıklamasına katılmadığını belirten Kurukçu, "Bugün Van'da CHP olmakla Antalya'da CHP'li olmak bir değil. Bugün Van'da CHP bayrağını taşımak, bir yerlere getirmeye çalışmakla İzmir'de CHP'li olmak bir değil. Ben eski CHP kökenli biri değilim. Bunu açık ve net söyleyeyim. Cumhuriyet Halk Patisi belki 20 ve 25 yıl boyunca sadece Ege ve Akdeniz'e kapandı. Ege ve Akdeniz'in oyları bize yeter, Türkiye'nin iktidarı olmak istemiyoruz dedi. Buda Deniz Bey döneminde oldu. Ben şuan Cumhuriyet Halk Partisi'ni başarılı görüyorum. Bazı eksiklikler olabilir. Ben bugün savaşı istemiyorsam, ben gün doğuda kanın dökülmesini istemiyorsam kalkıp Mehmet Kurukçu HDP'yi savundu söylenemez. CHP diyor ki insan ölümlerine karşıyız" diye konuştu.

"Ana dilde eğitim şart"

Türkiye'de Kürt sorunu olduğunu, özerkliğe de karşı olduğunu  belirten  Kurukçu, "Ben ülkemin parçalanmasını, bölünmesini istemem. Ben başkanlık sistemine de karşıyım. Özerkliğe de karşıyım. Başkanlık sistemi Türkiye'yi ayrımcılığa, diktatörlüğe götürür. Özerlikle de bölünüp parçalamaya götürür. Bunun altını çizerek söylüyoruz. Biz ülkemizin parçalanmasını istemiyoruz. Ana dilde eğitim şarttır. Bugün benim annem Türkçe konuşmasını bilmiyorsa bir doktora gittiği zaman kendi sıkıntısını anlatamıyorsa ana dil ile bu sorun çözülecekse Ana Dilde Eğitim olmalıdır. Yani adını hiçbir tarafa çekmesinler. Türkiye'de bir Kürt sorunu var. Dikkat ederseniz bu barış sürecinde CHP'yi barış sürecinin karşısında gösterdiler. Genel Başkanımız şunu söyledi. Biz barış sürecine karşı değiliz. Ama barış süreci evde, ofiste veya birilerinin masasında olmaz. Barış süreci Meclis'te olur. Herkes imzasını atar. Bir gün birilerinin işine gelmediği zaman kalkıp dolaba bırakmasınlar. Bu teklif böyle oldu. Birilerinin hesabına gelmediği için bugün barış süreci şuan buzdolabında" şeklinde konuştu.

"Aktif olmayan üyeleri sileceğiz"

CHP'nin Van'da yürüttüğü çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Van İl Başkanı Kurukçu, "Bizim bütün ilçelerimizde teşkilatımız var. 3 bine yakın üye sayımız var. Ama 3 bin üyemiz aktif değil. Şuan başka partilerde Belediye Meclis üyesi olarak görünenler bizim partimizin üyesi olarak da görünüyor. 2 veya 3 ay sonra tüzük kurultayı yapmayı düşünüyoruz. Yapacağımız tüzük değişikliği ile aktif olmayan üyeleri sileceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Van'da hedefimiz Van'ın sıkıntılarının aşılmasına katkı sağlamaktır. Doğruları destekleyip yanlışları eleştirmek bizim görevimizdir. Biz de bunu yapacağız.  Van'ın sıkıntılarını gündeme taşıyarak çözüm noktasında çaba göstereceğiz" dedi.

"Kılıçdaroğlu 21 Şubat'ta Van'da"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti ana kademesinin pazar günü Van'a geleceğini belirten CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 21 Şubat 2016 Pazar günü Van Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirecekleri toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere MYK üyeleri, milletvekilleri,  Doğu ve Güneydoğu il başkanları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılacağını söyledi. Türkiye'nin ve özellikle de bölgenin zor günler geçirdiği böylesi bir dönemde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Van ziyaretinin büyük önem arz ettiğini, toplantıda bölge ve Van sorunlarının masaya yatırılacağını ifade eden Kurukçu, "Van'da gerçekleşecek toplantı da başta bölge sorunları olmak üzere ağırlıklı olarak Van sorunları üzerine durum değerlendirilmesi yapılacak. Sorunların çözümüne ilişkin yol haritaları belirlenecek ve Van için ne yapabiliriz sorularının yanıtları aranmaya çalışılacaktır" dedi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İkram Kali, ziyaretten dolayı CHP heyetine teşekkür ederek, siyasi çalışmalarında başarılar diledi.

Bakmadan Geçme