CHP heyeti çığ bölgesinde incelemelerde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl başkanlığında İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker, İlhan Cihaner, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve Hatay Milletvekili Suzan Şahin'den oluşan heyet, Van'a gelerek 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ bölgesinde incelemelerde bulundu. CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, hazırlanan raporun Kılıçdaroğlu'na sunulacağını söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

CHP Grup Yönetimi, Van'da yaşanan çığ felaketlerinden gelen acı haberler üzerine, milletvekillerinden oluşan bir heyeti Van'a gönderdi. Ankara Milletvekili Tekin Bingöl başkanlığında İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker, İlhan Cihaner, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve Hatay Milletvekili Suzan Şahin'den oluşan heyet Van’a gelerek incelemelerde bulundu. 

“Heyetimiz iki gün Van’da kaldı”

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, incelemelerin iki gün sürdüğünü belirterek,  “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla Bahçesaray'da yaşanan çığ faciasını incelemek üzere heyet gönderildi. Heyetimizle birlikte çığda şehit düşen askerlerimiz için Van Filo Komutanlığı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldık. Ardından çığ altında yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımızı hastanelerde ziyaret ettik. Daha sonra çığ felaketinin yaşandığı bölgeye gittik ancak güvenlik gerekçesiyle olay yerine alınmadık. Oradan Çatak’taki yaralı vatandaşlarımızı ziyaret ederek, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın taziyesinde bulunduk. PM üyemiz ve Ankara milletvekilimiz Tekin Bingöl başkanlığında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulmak üzere bir rapor hazırladık ve iki günlük çalışmalar sonrasında heyetimizi Ankara’ya uğurladık. Böyle bir günde bizi ve ilimizi yalnız bırakmayan Genel Başkanımıza ve burada incelemelerde bulunan heyetimize şükranlarımı sunarım. Bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilerim” dedi.

 

Bakmadan Geçme