• Haberler
  • Politika
  • CHP İl Başkan Yardımcısı Musa Ertuş gazetemize konuştu: Hedefimiz Van'da belediyeleri kazanmak

CHP İl Başkan Yardımcısı Musa Ertuş gazetemize konuştu: Hedefimiz Van'da belediyeleri kazanmak

Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcısı Musa Ertuş, '31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için kolları sıvadık. Kapısını çalmadığımız hiçbir vatandaşımız kalmayacak. Halkımızla bire, bir temas kurarak partimizin politikalarını anlatacağız. Allah'ın izniyle Van'da belediyeleri kazanmak için yoğun çaba sarf edeceğiz' dedi.

CHP İl Başkan Yardımcısı Musa Ertuş ve CHP Sendikalar ve Dernekler Başkan Yardımcısı FeyatErbek gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile Van’ın sorunlarını, güncel konuları ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. 
Ziyarette konuşan CHP İl Başkan Yardımcısı Musa Ertuş, “Biz halkımızı seviyoruz. Bize oy versin veya vermesin herkesin düşüncesine, iradesine saygı gösteririz” dedi. 
CHP Sendikalar ve Dernekler Başkan Yardımcısı FeyatErbek ise“Ülkemizde maalesef birçok sorun bulunmaktadır. Özellikle insanlarımız ekonomik açıdan çok sıkıntılı günler geçirmektedir. Parti olarak insanlarımızın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz” diye konuştu. 

“Cumhuriyete ömrümüzün sonuna kadar sahip çıkacağız”
CHP’nin devletin kurucusu olduğunu belirtenErtuş, “Yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldığınıyapılan görevlendirmeyle FeyatErbek’le birlikte Van’daki demokratik kitle örgütleriyle istişarelerde bulunarak Van’daki demokratik kitlelerin sorunlarını, taleplerini rapor haline getirip CHP Van İl Başkanlığına, oradan da genel merkeze bildirmekle görevlendirildik. Van’ı, Vanlıları çok iyi tanıyoruz. Sorunlara bire bir şahit oluyoruz. CHP devletin kurucusudur. Mustafa Kemal Atatürk, devletikurup, bizlere emanet etti. Bizlerde onun yolunda yürüyeceğimize ant içtik. Cumhuriyete ömrümüzün sonuna kadar sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Bayrağımız sonsuza dek göklerde dalgalanacaktır” dedi. 

“Kapısını çalmadığımız vatandaş kalmayacak”
Vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarının çözümü için çalışacaklarını belirten Ertuş, “Partimizi Van’da yerel iktidara taşımak için yoğun gayretle çalışıyoruz. Parti olarak belki eksiklerimiz olmuştur. Eksikliklerimiz kesinlikle CHP’nin tüzük veya anlayışından kaynaklanmamaktadır. Geçmişteki yönetimlerimizin yeteri kadar kendilerini tanıtamadıklarından, partimizin politikasını anlatamadıklarından kaynaklanıyor. Vatandaşlarımızın gönüllerine dokunamadılar. Halkımız ülkesini çok sever. Her zaman sahiplenir. Yeter ki biz halkımıza gidelim. Dertlerini dinleyip sorunlarına derman olalım. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için kollarımızı sıvadık. Kapısını çalmadığımız hiçbir vatandaşımız kalmayacak. Halkımızla bire bir temas kurarak partimizin politikalarını anlatacağız. Allah’ın izniyle Van’da belediyeleri kazanmak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Son yapılan genel seçimlerde Van’da 40 binin üzerinde oy aldık. Oylarımızı koruyarak inşallah belediye başkanı çıkaracağız. Biz halkımızı seviyoruz. Bize oy versin veya vermesin herkesin düşüncesine, iradesine saygı gösteririz” diye konuştu.

“Ülkemizde ciddi sorunlar yaşanmaktadır”
CHP Sendikalar ve Dernekler Başkan Yardımcısı FeyatErbek, “Vansesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Perihan’a kabullerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ülkemizde maalesef birçok sorun bulunmaktadır. Özellikle insanlarımız ekonomik açıdan çok sıkıntılı günler geçirmektedir. İşsizlik almış başını gidiyor. Emeklilerimiz, esnafımız, memurlar geçinemiyor. Partimize bu konuda ciddi şikayetler gelmektedir. Ülkemizde 16 milyonu aşkın emekli var. Bir seferliğine mahsus verilen 5 bin lirayı tüm emeklilere çok gördüler. Çalışan ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan emeklilere verilmedi. İnsanların mağduriyeti bir an evvel giderilmeli. Çalışsın veya çalışmasın tüm emekliler 5 bin liralık haktan faydalanmalıdır. Ülkemizde ekonomik sorunlar başta olmak üzere tüm sorunların çözümü için çaba sarf ediyoruz. Yetkililerde insanların refah içinde yaşaması için çaba sarf etmeli. İnsanlarımız bugünleri sandık başına giderken hatırlamalı” ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme