• Haberler
  • Güncel
  • CHP İl Başkanı Bedirhanoğlu'ndan gazetemize 87. yıl kutlama mesajı

CHP İl Başkanı Bedirhanoğlu'ndan gazetemize 87. yıl kutlama mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Vansesi Gazetesi'nin yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bedirhanoğlu, mesajında Vansesi Gazetesi'nin Van'ın sesi olduğunu ve on yıllardır hizmet verdiğini belirtti. Gazetenin kurucusu Remzi Perihan'a Allah'tan rahmet dileyen Bedirhanoğlu, İmtiyaz sahibi Erdal Perihan başta olmak üzere tüm çalışanları kutlayarak, tebrik etti.

Yerel gazetelerin demokrasinin en temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Bedirhanoğlu, Vansesi'nin bugüne kadar gelmesinin takdir edilecek bir durum olduğunu ifade etti. Van'da 87 yaşında bir şirket ya da marka olup olmadığının bilinmediğini aktaran Bedirhanoğlu, Vansesi'nin 87 yaşında olmasının bu açıdan da çok önemli olduğunu belirtti.

Bedirhanoğlu, "Sonuçta şehirler markalarıyla vardır ve markalarıyla marka şehir olur" diyerek Vansesi'nin Van için ne denli önemli bir marka olduğunu vurguladı.

Vansesi Gazetesi, 1937 yılında Perihan ve Kitapçı ailesi tarafından kurularak, bugüne kadar Van'ın sesi olmaya devam etti. Ekonomik zorluklara rağmen varlığını sürdüren Vansesi, Van'ın kültürel, sosyal ve siyasi yaşamında önemli rol oynamaktadır.

“NİCE YAŞLARA VANSESİ”

Bedirhanoğlu, açıklamasında, “On yıllardır Van'ın sesi olan Vansesi 87 yaşında. Gazetenin kurucusu Remzi Perihan'a Allah'tan rahmet dilerken, İmtiyaz sahibi Erdal Perihan başta olmak üzere tüm çalışanları kutluyor ve tebrik ediyorum. Nice yaşlara Vansesi. Yerel gazeteler demokrasinin en temel taşlarından biridir, varlıklarını sürdürmeleri çok önemlidir. Onca ekonomik soruna rağmen Vansesi'nin bugüne kadar gelmesi takdir edilecek bir durumdur. Van'da 87 yaşında olan bir şirket ya da marka var mı, bilmiyorum. Vansesi'nin 87 yaşında olması bu açıdan da çok önemli. Sonuçta şehirler markalarıyla vardır ve markalarıyla marka şehir olur” ifadelerine yer verdi.  

Bakmadan Geçme