Çiftci: Bu Paralar Nereye Gidiyor?

AK Parti Özalp 5. Olağan İlçe kongresi yapıldı. Gerçekleştirilen kongreyle AK Parti tüm ilçe kongrelerini tamamladı. Kongrede konuşan Ak Parti, Van Milletvekili Fatih Çiftçi Van Büyükşehir Belediyesi’nin sadece isimde büyükşehir olduğunu belirterek, “Belediyelerin gelirleri Büyükşehir olduktan sonra 8 kat arttı. Özalplı herhangi bir hizmet göremiyor. Bu paralar nereye gidiyor? “ Diye konuştu. Milletvekili Burhan Kayatürk’te konuşmasında “ 6-7 Ekim olaylarında sizlerin yaktığı dükkanlar Kürtlerin dükkanıdır. Sadece BDP’ye oy vermeyenlerin dükkanları teker teker tespit edilerek yakıldı” dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Ak Parti Van’da tüm ilçelerin AK Parti kongrelerini Özalp ile birlikte tamamlandı. AK Parti Özalp 5. Olağan ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Orhan Yıldırımçakar tek listeyle gidilen kongrede yeniden göreve seçilerek güven tazeledi. Kongreye Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, partililer ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

YILDRIMÇAKAR GÜVEN TAZELEDİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan  kongrede divanın oluşturulmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. AK Parti Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar’ın teşekkür konuşmasının ardından kürsüye çıkan İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, konuşmasında çözüm sürecine ve Özalp’a yapılan yatırımlara değindi. Soğanda, Özalp halkının kimin hizmet yaptığını, kimin farklı düşüncelerde olduğunu çok iyi bildiğini belirtti.

VAN HALKI HİZMET GÖRMÜYOR

Milletvekili Fatih Çiftci Büyükşehir Belediyesi’nin sadece isimde Büyükşehir olduğunu söyleyerek, Van halkının hizmet istediğini fakat mevcut BDP belediyelerinin Van halkına istenilen hizmetin yarısını dahi veremediğini söyledi. Milletvekili Çiftci, ‘‘Belediyelerin gelirleri büyükşehir olduktan sonra 8 kat arttı. Özalplı herhangi bir hizmet göremiyor. Bu paralar nereye gidiyor? Büyükşehir vasfı sadece isimde kaldı. Van halkı herhangi bir hizmet görmüyor’’ifadelerini kullandı.

KÜRT HALKI SİZE İNANMAZ

Konuşmasında çözüm sürecine değinen milletvekili Burhan Kayatürk 6-7 Ekim olaylarının çözüm sürecini sekteye uğratmaya yönelik olduğunu vurguladı. Kayatürk, ‘‘Bakıldığında Kandil’den bir açıklama geliyor. Artık bu saatten sonra hiçbir insan yüzünü kapatmayacak, molotof atılmayacak, deniliyor. Gençlerin sokaktan toplanılacağı dahi söyleniyor. Sonra birden bire kim bunlara ne diyorsa, Cizre’yi karıştırıyorlar, tarumar ediyorlar. Sonra biz de çıkıp, siz böyle diyordunuz. Sizin gençleriniz çıkıp heryer Cizre heryer direniş diye bağırıyor. Kusura bakmayın, siz böyle bir öyle bir böyle davranırsanız Kürt halkı size inanmaz.6-7 Ekim olaylarında sizlerin yaktığı dükkanlar Kürtlerin dükkanıdır. Sadece BDP’ye oy vermeyenlerin dükkanları teker teker tespit edilerek yakıldı. Van halkı da Özalp halkı da çok iyi bilmektedir ki Kürtlerin asıl partisi AK Parti’dir. Hizmet odaklı, halk odaklı, Kürtlerin ideolojik düşüncesi AK Parti’dir’’dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, oy verme işlemine geçildi. Mevcut ilçe başkanı Orhan Yıldırımçakar, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Bakmadan Geçme