• Haberler
  • Çiftci: Van'ın ekonomisi canlanacak

Çiftci: Van'ın ekonomisi canlanacak

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci Deniz Ticaret Odası Van Temsilciliği ve Mesleki Eğitim İstihdam Bürosunun açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Bakan Yardımcısı Çiftci, 'Ülkemizde ve ilimizde işsizliği azaltmalıyız. Her bir işyerimizin en az artı 1 veya gücü yettiğince istihdam sağlamalarını istiyoruz. İnşallah Van ekonomisi böylelikle canlanacaktır' dedi.

Rıdvan Can

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere dün Van’a geldi. Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Deniz Ticaret Odası Van Temsilciliği ve Mesleki Eğitim İstihdam Bürosunun açılışını yaptı. Açılışa Çiftci’nin yanı sıra Van TSO Başkanı Necdet Takva, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Van TSO Kadın Girişimciler Başkanı Semra Odabaşı, Başkan Yardımcısı Esin Orunc, Van Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Eren Görsel Görmen, İŞKUR Müdürü Salih Serçe ve bazı davetliler katıldı.

Bakan Yardımcısı Çiftci, Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “15 Temmuz FETÖ darbe girişimi başarısızlığı sonrası ekonomik olarak ülkemizi çökertme planlarıyla terör estirmeye çalışıyorlar. İnşallah bunda da başarılı olamayacaklar” şeklinde konuştu.

VAN TSO’DAN 6 BİN İSTİHDAM SÖZÜ

Açılış töreninde ilk söz alan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına tam destek verdiklerini belirterek,Bundan bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafında bir protokol imzalandı. Türkiye’nin istihdam sorununa çare arama noktasında önemli bir protokol yapıldı. Bizlerde bu protokol çerçevesinde Ankara’da düzenlenen ekonomi şurası kapsamında sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla en az 1 artı 1 istihdam kampanyasını Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak başlattık. Bu çerçevede ticaret ve sanayi odaları ve İŞKUR arasındaki işbirliği çerçevesinde ticaret ve sanayi odaları bünyesinde İŞKUR hizmet noktaları oluşturuldu. İlimiz bildiğiniz üzere Türkiye’nin ortalamasının üzerinde bir istihdam sorunu yaşıyor. Buna çözüm bulunması noktasında da biz gerekli çağrıları yaptık. İnşallah bugünden sonra bir kez daha çağrı yaparak, istihdamı artıracağız. 5 bin 860 üyemiz var. İnşallah ilk etapta 6 bin ek istihdam sağlayacağız. Bunun belgelerini de basınla paylaşacağız. Bunun için İŞKUR’un hizmet noktasında odamızda bir ofis açtık” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salih Serçe ise, “Bildiğiniz üzere sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir protokol imzalandı. Bu protokolde de işverenlerimizin istihdam noktasında özveri göstermelerini ve bu konuda çaba sarf etmelerini özellikle işsizliğin yüzde 11-12’lere ulaştığı bir dönemde işsizliği aşağılara çekme noktasında bir çaba sarf edilmeli. Bu protokol çerçevesinde Van TSO bize böyle bir ofis tahsis ettiği için teşekkür ediyoruz. İnşallah bu konuda işverenlerimize daha iyi hizmet sunarız” dedi.

Hükümetin ve Cumhurbaşkanının attığı adımlarla, ortaya koydukları politikalar ile Türkiye’nin bütün terör saldırılarını bertaraf ettiğini söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci,Bu kapsamda birçok seferberlik ilan edildi. En son ekonomi şurasında sayın Cumhurbaşkanımız istihdam seferberliğini ilan etmişti. Ülkemiz için bu çok önemliydi. Her bir işadamımızın en az artı 1 ve gücüne göre çok fazla istihdam sağlaması hedefleniyordu. Allah’a hamdolsun bu Türkiye’de çok müthiş bir rüzgar estirdi. Bizleri en çok mutlu eden ilk seferberliği ilan eden Van Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Sosyal medya üzerinden ilk tweeti onlar atıp, seferberliği başlattıklarını ifade etti. Biz bu anlamda başkana ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAMI ARTTIRMALIYIZ”

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci,ülke ve Van genelinde artan işsizliği azaltmak için işadamlarına çağrı yaparak, “Bugün ben sizler aracılığıyla bir kez daha çağrı yapıyorum. En az artı 1 istihdam sloganıyla inşallah yola çıkıyoruz. İşadamlarımız inşallah bu kampanyaya çok büyük destek verirler. Ülkemizde ve ilimizde işsizliği azaltmalıyız. Her bir işyerimizin en az artı 1 veya gücü yettiğince istihdam sağlamalarını istiyoruz. İnşallah Van ekonomisi böylelikle canlanacaktır. İnşallah Van’da çok güzel bir başarı elde ederiz ve Türkiye’de bu rüzgarı estiren en iyi il oluruz. Cazibe merkezleri projesinden de inşallah çok iyi bir istihdam bekliyoruz. Hükümetimiz bu konuda çok büyük destekler veriyor. Her işçinin vergisini, SGK’sını, maaşını ve tüm masraflarını hükümetimiz ödeyecek. Yaklaşık 12 milyarlık bir kaynak ayrıldı. Bu anlamda bütün işadamlarımıza ve esnaflarımıza yapacakları tüm çalışmalarda bereketli, hayırlı işler diliyor ve yapacakları her bir istihdam için Van halkı ve şahsım adına sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bakmadan Geçme