Çiftçilere mazot ve gübre desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere mazot ve gübre desteğinde bulunuyor.

Çiftçilere mazot ve gübre desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere Hububat, baklagil dane mısır desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, mazot gübre desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım desteği ödemeleri sağlanıyor. Bakanlıktan sağlanan desteklerden biri olan Mazot ve Gübre desteğinden faydalanmak isteyenler Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği sorgulama yapıyor. İşte ödemelere ilişkin merak edilenler...

Mazot gübre desteğinde son durum merak ediliyor. "Gübre ve mazot desteği yattı mı" sorusunun yanıtı son günlerde çok araştırılan sorular arasında yer alıyor. Mazot ve gübre destek ödemesi alan binlerce çiftçi ödemelerin yapılacağı tarihe odaklandı. İşte detaylar...

Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan çifçilere müjdeli haberi duyurdu.

"ÇİFTÇİLERE DESTEKLER 2023 EKİM AYINDAN İTİBAREN ZİRAAT BANKASI HESAPLARINDA TANIMLAYACAĞIZ"

Başkan Erdoğan açıklamasında, "2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz. Hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım'dan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Mart ayında ödenecek olan buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek üreticilerimizin yanında olacağız. Toplam 11,5 milyar lira desteği sunacağız." ifadelerine yer verdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 237 milyon 819 bin TL'lik tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurmuştu.

Tarımsal Destekleme Ödemelerine ilişkin detaylar şu şekildedir;

Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 89 milyon 784 bin 906 TL,

İyi Tarım uygulamaları desteği kapsamında 47 milyon 701 bin 90 TL,

Organik Tarım desteği kapsamında 45 milyon 659 bin TL,

Dane Zeytin desteği kapsamında 31 milyon 644 bin 739 TL,


Mazot Gübre desteği kapsamında 11 milyon 480 bin 875 TL,

Hububat- Baklagil ve Dane Mısır desteği kapsamında 7 milyon 659 bin 340 TL

Hayvan Gen Kaynakları desteği kapsamında ise 3 milyon 889 bin 50 TL olmak üzere Temmuz ayında toplam 237 milyon 819 bin TL tarımsal destek ödemesi hesaplara yattı.

Bakmadan Geçme