CİHAN HARBİ 100 YIL SONRA ULUSLARARASI PANELDE TARTIŞILACAK

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM) tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu ve TRT desteği ile Birinci Dünya Savaşı, İstanbul'da düzenlenen '100 yıl sonra: Cihan Harbi' adlı uluslararası panelinde ele alınacak. Panele Van'dan yazarımız, sosyolog Eyyüp Altun davetli olarak katılıyor.

Vansesi Haber Merkezi

Başhçeşehir Üniversitesi MEDAM ve TRT World Research Centre iş birliğinde İstanbul Belşiktaş’ta 18 Ocak'ta (yarın)  Beşiktaş Conrad otelde "100 yıl sonra: Cihan Harbi" uluslararası panel gerçekleştirilecek.  Panele 1915 Ermeni sorununu yaşanmış olaylardan esinlenilerek kaleme aldığı Kızıl Topraklar ve Sona adlı iki romanı, Kürtlerin geçirdiği tarihi-sosyolojik evrim ile Kürtlerin Anadolulaştığı gerçeğini kuramsal bir çerçevede ele aldığı  Kürtlerin Anadolulaşma Süreci adlı araştırma kitabı bulunan Vansesi Gazetesi köşe yazarı, araştırmacı sosyolog Eyyüp Altun Van’dan katılıyor.

İki oturum halinde gerçekleştirilecek "100 Yıl Sonra: Cihan Harbi" uluslararası paneline Van’ın1915 işgali, yakılıp yıkılması üzerine konferanslar veren, kitapları olan Amerikalı Prof.Dr. Justin McCarthy, Prof. Dr. Edward Erickson, Prof.Dr. Mehmet Ali Beyhan, Prof. Dr. Halil Berktay, Prof.DR. Tufan Buzpınar panelist olarak katılıyor.

Panelin birinci oturumunda "Cihan Harbi'nin Sebepleri, Sonuçları ve Günümüze Etkisi", ikinci oturumda "Büyük Savaş Öncesi ve Sonrasında Filistin ve Kudüs"  konuları ele alınacak.

100 Yıl Sonra: Cihan Harbi"  paneline  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel'in katılımları bekleniyor.

 Daha önce Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TRT Kurumu desteği ile 22 bölümden oluşan "100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra/Yakın Plan Cihan Harbi" belgeseli hazırlanmıştı. Belgesel  6 Kasım 2017'den itibaren TRT Belgesel Kanalı'nda ekrana gelmişti.

Bakmadan Geçme