Cinsel istismar sanıklarına ceza yağdı

Zonguldak'ta, 12 yaşındaki M.A. adlı erkek çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 2'si tutuklu 5 sanık, 18 yıl ile 24 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Merkeze bağlı Gücek Köyü'nde 2011-2013 yılları arasında meydana gelen olayda, ortaokul öğrencisi M.A.'ya, önce komşusu 33 yaşındaki Ş.A., iddiaya göre evine çağırıp cinsel istismarda bulundu. Daha sonra 58 yaşındaki M.A., 45 yaşındaki Y.E., 64 yaşındaki H.A., 36 yaşındaki D.U. da farklı tarihlerde M.A.'ya cinsel istismarda bulundu. Durumu öğrenen çocuğun ailesinin şikayeti üzerine 5 kişi hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

Sanıklardan M.A. ve Y.E.'nin tutuklu, diğer 3 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar hazır bulunurken, diğer 3 sanık katılmadı. Duruşmada, mağdur çocuk ile annesi ve babası da bulundu. 

Mahkeme, tutuklu sanık M.A.'yı 'cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve bu suçları zincirleme şekilde işlediği kanaatiyle 24 yıl, Y.E.'ye 20 yıl, Ş.A., H.A. ve D.U.'ya ise 18'er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, duruşmaya katılmayan 3 sanık hakkında tutuklama kararı verdi.


Bakmadan Geçme