ÇOBAN: ÇÖZÜM İÇİN ADAY OLDUK

Gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Van TSO Başkan Adayı İzzet Çoban, 'Van TSO seçimlerini kazanmamız halinde üyelerimizin ve memleketimizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz. Maalesef şuan memleketin gidişatı iyi değil, biz çözüm için aday olduk. Genç, dinamik, liyakat sahibi, memleketin sorunlarına hakim, aynı zamanda bu sorunlara çözüm bulabilecek bir ekip oluşturduk. Memleketin kötü gidişatını düzeltmek istiyoruz' dedi.

Burhan Ergin

Ekim veya Kasım ayında yapılması planlanan Van TSO seçimleri öncesi çalışmalarına devam eden başkan adayı İzzet Çoban beraberindeki Özcan Bayram, İshak Sevimli, Serap Bayram Iğdır, Ahmet Kaya, Mesut Kartal ve Fırat Durmaz ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Oda seçimlerinin zamanında yapılacağına inandığını söyleyen Çoban, “Seçimler ancak erken genel seçim olursa ertelenebilir. Biz böyle bir ihtimali görmüyoruz. Ne zaman yapılırsa yapılsın hazırız. Çalışmalarımızı yapmışız bekliyoruz” diye konuştu.

“İnşaat sektöründe hizmet veriyorum”

Van TSO Başkan Adayı İzzet Çoban, “Vanlıyım, ilk ve orta öğrenimimi Van’da tamamladım. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde matematik bölümünü okuyarak mezun oldum. Öğretmenlik yaptığım sırada tekrar sınava girerek Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği Bölümüne yerleştim. İnşaat mühendisliğini bitirdikten sonra öğretmenliği bıraktım. Şuan tümüyle inşaat sektöründe hizmet vermekteyim. Ayrıca çiftçilikle de ilgileniyorum. Hayvancılıkta da üretimimiz devam etmektedir. Biz üretimi destekliyoruz. Memleketimizde üretim yaparak istihdam sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sorunlarımızı çözmek istiyoruz”

Memleketin sorunlarına hakim olduklarını belirten Çoban, “Van TSO seçimleri için adaylığımı ilk ben açıkladım. Yola erken çıkmamızın nedeni Van TSO’nun tüm üyeleri bizler için kıymetlidir. Onun için adaylığımızı erken açıklayarak hepsiyle yüz yüze görüşmeye çalışıyoruz. Sorunları ve talepleri yerinde dinleyerek çözüm önerilerimizi sunuyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu memlekete sorunları çözmek istiyoruz. Van TSO seçimlerini kazanmam halinde üyelerimizin ve memleketimizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Maalesef şuan memleketin gidişatı iyi değil, biz çözüm olmak için aday olduk. Çözüm amaçlı yola çıkarken de mümkün mertebe genç, dinamik, liyakat sahibi, memleketin sorunlarına hakim, aynı zamanda bu sorunlara çözüm bulabilecek bir ekip oluşturmak istedik. Tüm çalışmalarımızda bu yöndedir. Biz artık bu kötü gidişatı düzeltmek istiyoruz. Maalesef bugün seçimlerimiz oluyor ama ne yazık ki yönetim şekli hiçbir fayda sağlamıyor. Bugün baktığımızda eğitim konusunda, sosyo ekonomik düzey konusunda yaşanabilirlik konusunda hep son sıradayız ama işsizlik konusunda ilk sıradayız. Van’da bu yıl ilk kez nüfus konusunda azalma oldu. Azalmanın sebebi de istihdam ve üretimdir. Maalesef gerekli istihdamı, üretimi sağlayamıyoruz. Biz artık bu memlekette proje üreterek hayata geçirmek istiyoruz. Sorunlarımızı çözmek istiyoruz” diye konuştu.

“Değişim dönüşüm zamanının geldiğine inanıyoruz”

Projelerini önümüzdeki süreçte kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Çoban, “Van’ımızda gerçekçi olmamız gerekiyor. Biz burada tarım, hayvancılık, maden ve turizm üzerine yoğunlaşmamız lazım. Bizim bu konular üzerinde şuan çalışmalarımız ve projelerimiz var. Aldığımız veriler doğrultusunda projelerimizi hazırlıyoruz. Biz özellikle tarım ve hayvancılıkta kooperatif sistemiyle alakalı çok güzel bir projemiz var. İnsanları üretime zorlayacak, halkın tarımsal ürünlere daha rahat erişmesi için çalışma yapacağız. Turizmle ilgili festival alanları hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 1 milyon 200 bin nüfuslu memleketimizde maalesef şuan bir konser alanı, festival alanı yok. Baktığınızda Ankara, Bursa, Malatya, Konya’da birden çok festival alanı varken, bizde bir tane bile yok. Van Beşyol Mevkiinde miting oluyor. O gün veya birgün öncesinde bütün memleket felç oluyor. İşlerimizde geri kalıyoruz. Biz bu sorunun önüne geçmek için büyük bir alan hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Festivali bütün alanlara yayacağız. Örneği bugün Van’da ceviz bal festivali oluyor ama ne yazık ki kimsenin haberi olmuyor. Biz bunu festival havasına sokarak tanıtımını da ülke geneline yayacağız. Hedef kitlemiz dışarıdaki insanları Van’a çekeceğiz. Değişim Dönüşüm Hareketi olarak yola çıktık. Artık bu memleketin değişim dönüşüm zamanının geldiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı da bu minvalde sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kutuplaştırıcı hava ortadan kalkmalı”

Kutuplaştırıcı, ötekileştirici davranışların sergilenmemesi gerektiğini belirten Çoban, “Memleketimizde maalesef seçim süreçleri cenk havasında geçiyor. İnsanlar kutuplaştırılıyor, birbirine düşmanlaştırılıyor. Şuan Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda 19 grup var. Bu 19 gruptaki tüm üyeler birbirleriyle ilişkilidir. Kimse bu insanları ne kendi içlerinde veya gruplar arasında kutuplaştıramaz, ayrıştıramazlar. Ayrıştırılırsa hem onlar hem de memleket zarar görür. Bu bir seçimdir. Biz seçimden sonra yine birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Bakın ben seçim çalışmaları kapsamında diğer aday arkadaşlarımızı da ziyaret ettim. Onlara da kutuplaştırıcı havanın ortadan kalkması gerektiğini ifade ettim. Sağolsunlar diğer aday arkadaşlarımızda bizimle aynı fikri paylaşıyor. Umarım onlarda iade-i ziyaret gerçekleştirirler. İnşallah birbirlerini kırmadan, incitmeden seçim çalışması yürütürler” dedi.

“30 yıldır bu memleketi hep aynı kişiler yönetiyor”

Van TSO Başkan Adayı Çoban son olarak şunları söyledi; “İnsanlar artık Van TSO’da değişimin gerekliliğine inanıyorlar. Biz bunu gördükçe daha çok güçleniyoruz. Daha da çok heyecanlanıyoruz. İnsanlarda aslında heyecanlanmışlar, umutlanmışlar. Gittiğimiz yerlerin birçoğunda bize daha önceki seçimlere katılmadıklarını söylüyorlar. Şimdi siz bizi umutlandırdınız, bizi heyecanlandırdınız, biz sizin gıyabınızda da çalışma yapıyoruz. Artık bir değişimin olmasını istiyoruz deyip bize destek veriyorlar. 30 yıldır bu memleketi hep aynı fikir, aynı mantık, aynı düşünce, aynı kişiler yönetiyor. Bu memleketin okumuş, liyakat sahibi,  ehliyet sahibi gençleri var. Bu gençlerin önünün açılması lazım. Herkes bu memleketin sahipsiz olduğunu söylüyor. Aslında bu memleketin sahipleri var. Bu memleketin sahipleri bizleriz. Biz birlikte bir güç olduğumuz zaman biz bu memlekete fevkalade sahip çıkabiliriz ama bu sahiplerin önü açılması lazım. İnşallah biz bu duvarı yıkacağız ve umarım diğer alanlara da örnek olur. Diğer alanlarda da gençlerimiz, liyakat sahibi insanlarımız bir adım öne çıkarak bayrağı devralırlar. Umarım memleketimizde toplu değişim dönüşümün sağlanır ve artık lobi oluşturabiliriz.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme