• Haberler
  • Ekonomi
  • Çocuğu okula giden herkes alacak: Devletten ailelere aylık 4000 TL yardım geldi!

Çocuğu okula giden herkes alacak: Devletten ailelere aylık 4000 TL yardım geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim giderlerini karşılamak için destek ödemesi başlattı. Ödemeler, e-devlet platformu üzerinden yapılıyor. Ödeme miktarları, çocukların eğitim seviyesine göre 2422 TL ile 4359 TL arasında değişiyor.

Çocuğu okula giden herkes alacak: Devletten ailelere aylık 4000 TL yardım geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Göktaş, 2023 yılı Ekim ayında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamında eğitim gören çocukları olan ailelere toplamda 580 milyon lira değerinde destek ödemesi yapıldığını açıkladı.

Ödemelerin e-devlet platformu üzerinden gerçekleştiği ve Kasım ayında da devam edeceği belirtildi.

Bakan Göktaş, 2023 yılı Ekim ayında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamında toplamda 580 milyon lira değerinde destek ödemesi yapıldığını duyurdu. Ödemelerin e-devlet platformu üzerinden yapıldığını ve Kasım ayında da devam edeceğini ifade etti.

Destek ödemelerinin miktarları, çocukların hangi eğitim seviyesinde olduğuna göre değişkenlik gösteriyor. Açıklamada belirtilen ödeme miktarları şu şekilde:

Okul öncesi: 2422 TL
İlkokul ve ortaokul: 3622 TL
Lise: 3874 TL
Üniversite: 4359 TL

PEKİ ŞARTLAR NEDİR?
Bakanlık, destek ödemelerinden yararlanacak ailelerin belirlenmesi için birtakım kriterler belirledi.

Başvuru şartları ve destek alacak ailelerin değerlendirilmesi, ekonomik ve sosyal şartlar, bölgesel koşullar gibi faktörler göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor.

Ayrıca, başvuru sonrası yapılan değerlendirme sonucunda uygun görülmeyen aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendiriliyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme