Çocuk oyuncakları cep yakıyor

Fiyat artışları oyuncak fiyatlarını da vurdu. Çocuklarını sevindirmek isteyen aileler oyuncak alınca zorlanıyor. En ucuz oyuncak araba fiyatının 80 lira, oyuncak bebek fiyatlarının 100 lira olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek fiyatların aşağı çekilmesine yönelik adımların atılmasını istedi.

Çocuklarını sevindirmek isteyen vatandaşlar oyuncak fiyatlarının aşırı derecede artmasından dolayı zorlandıklarını belirterek, “Her kalemde olduğu gibi oyuncaklarda da fiyatlar artmış durumda. Geçtiğimiz yıl 25 liraya aldığımız oyuncak araba şuan 80 lira olmuş, 100 liranın altında oyuncak bebek bulamıyoruz. Çocuklarımızı sevindirmek için maaşımızdan üç beş kuruş çocuklarımıza oyuncak almak için ayırmaya çalışıyoruz ancak gelin görün ki oyuncak bile alamıyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıdan çocuklarımızda nasibini aldı. Umarız yetkililer bir an evvel fiyatların aşağı çekilmesine yönelik adımlar atar. Erkek çocuklarının en sevdikleri oyuncak arabalar, kız çocuklarının favorisi oyuncak bebeklerin yanına yaklaşılmıyor. Çocuklarımızı sevindirmek istiyoruz. Çocuklarımız mutlu olsun, mutlu ortamda sağlıklı bireyler olarak yetişmesi tüm çocukların hakkıdır. Çocukluk döneminde mutlu yetişen çocuklar gelecekte de başarılı olurlar. Bizlerde çocuklarımızın sağlıklı ortamda yetişip, sağlıklı bireyler olmasını istiyoruz” diye konuştular.

Gazetemize konuşan ucuzluk pazarı yetkilileri ise fiyat artışlarından dolayı vatandaşların eskisi gibi oyuncak alamadığını belirtti. TAHİR TEKİN

Bakmadan Geçme