• Haberler
  • Ekonomi
  • Çocuk sahiplerine yeni ödeme geldi: 1, 2 ve 3 çocuğu olanlar dikkat!

Çocuk sahiplerine yeni ödeme geldi: 1, 2 ve 3 çocuğu olanlar dikkat!

Geçinmekte zorlanan vatandaşlar, devletin vermiş olduğu sosyal yardımları yakından takip ediyor. Bu kapsamda yeni bir açıklama yapan hükümet ise çocuk sahibi vatandaşlara yeni bir sosyal yardım duyurdu, işte birinci, ikinci ve üçüncü çocuğu olan kadınların yapması gereken başvuru ve alacakları ödeme miktarı.

Çocuk sahiplerine yeni ödeme geldi: 1, 2 ve 3 çocuğu olanlar dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçinmekte zorlanan vatandaşlar için önemli bir müjde geldi. Hükümet, çocuk sahibi ailelere yönelik yeni bir sosyal yardım programını duyurdu.

Programa göre, birinci, ikinci ve üçüncü çocuğu olan kadınlar bu yardımdan faydalanabilecek.

Başvuru süreci oldukça basit olan bu programda, çocuk sahibi kadınların resmi kurumlara başvuruda bulunmaları yeterli olacak.

DOĞUM YARDIMI NEDİR, NE KADAR VE KİMLERE VERİLİR?

Türkiye'de doğum yardımı, yeni doğan bir bebeğin ailesine devlet tarafından verilen maddi destektir. Aileler yeni bebeğin oluşturduğu ekonomik sıkıntıda bunalmasın diye devlet tarafından bu destek ödemesi yapılıyor.

Doğum yardımından 15.05.2015 tarihinden sonra doğum yapan, T.C. vatandaşı ve Mavi Kart sahibi herkes yararlanabiliyor. Doğum yardımını almak için belli başlı şartlar ve süreçler bulunur.

Aile Bakanlığı'nın sadece kadınlara yönelik düzenlediği bu destek ödemesinde doğan ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme yapılıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme