• Haberler
  • Sağlık
  • Çocuklar için dikkat! Sağlık Bakanlığı 81 ile yazı gönderdi

Çocuklar için dikkat! Sağlık Bakanlığı 81 ile yazı gönderdi

Son aylarda kızamık vakalarındaki ciddi artış endişeye neden oldu. Sağlık Bakanlığı, hızla harekete geçerek kızamık vakalarına karşı uyarı yazısı gönderdi.

Çocuklar için dikkat! Sağlık Bakanlığı 81 ile yazı gönderdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi sonrasında Türkiye'de kızamık vakalarında görülen artış, yeni bir salgın korkusuyla panik yaratmıştı. Uzmanlar ve Türk Tabipleri Birliği, artan vakalara dikkat çekerek ölümlerin meydana geldiğini iddia ettiler. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kızamıktan ölüm iddialarını yalanlamıştı.

Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarıyla ilgili olarak 81 il valiliğine bir yazı gönderdi. Yazıda, vakalardaki artışa dikkat çekilerek önlemlerin artırılması istendi.

Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Son yıllarda dünya genelinde aşı kapsayıcılığındaki düşüşler, zayıf kızamık izleme sistemi ve Covid-19 nedeniyle aşılama faaliyetlerinde yaşanan kesintiler ve gecikmeler, ayrıca 2022-2023 yıllarında artan vakalar, kızamığın dünyanın her bölgesinde bir tehdit olabileceği anlamına gelmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da bildirilmiştir. Ülkemizde de son dönemde kızamık vakaları bildirilmektedir. Bu nedenle kızamığa karşı alınabilecek önlemlerin bir kez daha hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur."

Bakmadan Geçme